Main Content

FC Barcelona má riešenie komplikovanej brankárskej situácie

nedeľa, 13. marec 2016 11:29 | Autor: Jakub Vaverka

FC Barcelona má riešenie komplikovanej brankárskej situácie
FC Barcelona má riešenie komplikovanej brankárskej situácie | zdroj: © TASR

Barcelona má príjemné problémy. V čase, kedy tím z Camp Nou vyhráva zápas za zápasom a prepisuje rekordy, musí tréner Luis Enrique riešiť situáciu, ktorá mu vznikla na brankárskom poste. Medzi troma žrďami má totiž výber, aký by mu závidel nejeden kolega. Prináša to však so sebou aj problémy.

Tým najzákladnejším je fakt, že obaja gólmani by chceli chytať v každom zápase. Na Camp Nou Luis Enrique momentálne rozdelil úlohy nasledovne: čilský reprezentant Claudio Bravo je jednotkou v ligovej súťaži, nemecký mladík Marc- André Ter Stegen dostáva šancu v Copa del Rey a prestížnej Lige majstrov.

Brankárska otázka v kádri barcelonského giganta je vysoko medializovaná. V španielskej tlači sa nedávno objavili informácie, že Claudio Bravo je s aktuálnou situáciou nespokojný a rád by chytal všetky súťaže. Anglické denníky zas písali, že Marc- André Ter Stegen chce chytávať častejšie ako len pár krát za mesiac, preto je reálny jeho odchod do Liverpoolu FC. Bravo bol spájaný s Manchestrom City, kam si ho mal vyhliadnuť Pep Guardiola.

Katalánsky denník Sport, ktorý má pravdepodobne najlepšie informácie z tábora úradujúceho víťaza Ligy majstrov, tvrdí, že športový riaditeľ Barcy Robert Fernandez a Luis Enrique celú situáciu pozorne prediskutovali a dospeli k záveru. Ortieľ je nateraz neutrálny, Enrique nič meniť nemieni a úlohy gólmanov budú rozdelené aj naďalej.  Kouč a muž, ktorý má na starosti predaj a nákup futbalistov Blaugranas taktiež dospeli k dohode ohľadom budúcnosti brankárskeho dua – ani jedného z gólmanov nechcú pustiť z katalánskej metropoly preč.