Main Content

Špičkový slovenský tréner vedie veľký slovenský talent v ďalekom zahraničí

nedeľa, 13. marec 2016 08:54 | Autor: Filip Chudý

Špičkový slovenský tréner vedie veľký slovenský talent v ďalekom zahraničí
Špičkový slovenský tréner vedie veľký slovenský talent v ďalekom zahraničí | zdroj: © TASR

Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov sa v zime vybral za novým a veľmi zaujímavým angažmánom. No nie je v cudzine sám, keďže ho trénuje úspešný slovenský tréner.

Včera sa začal nový ročník najvyššej kazašskej súťaže. A aj v tomto v nej budeme mať zastúpenie nielen medzi hráčmi, ale aj trénermi. Po Vladimírovi Weissovi totiž prebral kazašskú štafetu Jozef Vukušič. Ten na jeseň priviedol Košice na čelo druhej ligy, ale v zime prijal ponuku Šachteru Karaganda, dvojnásobného majstra z rokov 2011 a 2012.

A ako to býva zvykom, tréner si zo sebou privedie na nové pôsobisko aj nejakých preňho známych hráčov. Stalo sa to aj v tomto prípade, keďže začiatkom marca Karaganda do konca roka 2016 angažovala 20-ročného defenzívneho stredopoliara Júliusa Szökeho z Podbrezovej.

Tento mládežnícky reprezentant, ktorý je aktuálne v širšom kádri reprezentácie do 21 rokov, sa dostal do Karagandy vďaka úspešnej skúške. No tento prestup bol aj tak trochu prekvapivý, keďže v na jeseň v predposlednej Podbrezovej nepatril do základnej zostavy, no aj tak sa dostal na pomerne lukratívnu adresu.

No môže mu to výrazným spôsobom zmeniť kariéru, čo sa už aj čiastočne deje. Hneď v prvom jarnom kole na pôde majstrovskej Astany, ktorá si zahrala na jeseň aj skupinovú fázu Ligy majstrov, sa totiž Szöke ocitol v základnej zostave a odohral celý duel. A hoci zverenci Jozefa Vukušiča nakoniec prehrali 2:1, hanbiť sa za výkon nemusia. Pre mladého rodáka z Hnúšte, ktorý je pokladaný za veľký slovenský talent, ide o veľkú kariérnu výzvu, pričom je preňho len dobre, že ho na nej vedie slovenský tréner.