Main Content

Analýza zápasov MS v hokeji: Nedeľňajší program (X.)

nedeľa, 8. máj 2011 14:15 | Autor: Jakub Vaverka

Analýza zápasov MS v hokeji: Nedeľňajší program (X.)
Analýza zápasov MS v hokeji: Nedeľňajší program (X.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Svetový hokejový šampionát pokračuje napriek tomu, že naši hokejisti si vo v bojoch o medaily nezahrajú. Dnes nás čakajú ďalšie štyri zaujímave zápasy, ku ktorým vám prinášame našu analýzu.

Skupina o záchranu

Boj o záchranu je na tohtoročnom šampionáte veľmi zamotaný. Dlho to vyzeralo tak, že už po včerajšku budeme vedieť meno minimálne jedného vypadávajúceho, ale aj odpisovaní Rakúšania zdvihli hlavu a zdolali mierne favorizovaných Slovincov. Štvorku o záchranu dotvárajú Lotyši a Bielorusi, čiže tímy, ktoré by podľa prognóz pred MS v boji o záchranu nemali čo robiť.

Lotyško - Rakúsko, 16.15

Lotyši na čele s hviezdnym Niživijsom majú na záver bojov o záchranu zdanlivo najjednoduchšiu úlohu. Stačí im poraziť Rakúsko. Naši západní susedia však včera v Orange Aréne ukázali, že zostúpiť nechcú a vyhecovali sa k svelému výkonu vďaka ktorému porazili „Rysy“ ako fanúšikovia prezývajú reprezentáciu Slovinska. V tomto zápase sú papierovými favoritmi hráči Lotyšsko,  práve tento fakt im môže zväzovať korčule. Rakúsko prakticky nemá čo stratiť a môže hrýzť do samého konca. Napriek tomu veríme vo víťazstvo hokejovejšej krajiny, ktorou Lotyšsko bez pochýb je. Už len kvôli ich skvelým fanúšikom.

Náš tip: víťazstvo Lotyšska [ kurz 1,45 ]



Bielorusko-Slovinsko, 20.15

Slovinsko v prvom zápase  o záchranu zdolalo Lotyšsko bez problémov 5-2 a zverenci Matjaža Kopitara si chceli záchranu zabezpečiť už v predstihu. Včera však na Slovinsko vybehli nabudení Rakúšania a dokázali ich zdolať tesne 3-2. Bielorusko s menami ako Grabovskij alebo Kosticyn malo rozhodne na viac, no dnes musí zdolať Slovinsko, inak tradičný účastník A-kategórie MS môže spadnúť o poschodie nižšie, čo by bolo pre túto hokejovú zem veľkou tragédiou. Každopádne sa môžeme tešiť na výborný zápas, v ktorom môže rozhodnúť jeden jediný moment.

Miernym favoritom stretnutia sú Bielorusi. Za iných okolností by sme o ich víťazstve nepochybovali, no po tom ako predviedli Slovinci veľmi atraktívnu hru v skupine A proti Slovensku, Nemecku a Rusku je tento zápas oveľa náročnejší na tipovanie, ako by sme mohli čakať. My skúsime riskantný tip na to, že o výsledku rozhodne až predĺženie. Čiže tip na remízu.

Náš tip: remíza [ kurz 4,40 ]

Osemfinálové skupiny

Rusko – Česko, 16.15

Dnes poobede je v Orange Aréne na programe repríza minuloročného finále šampionátu. Vtedy Česi aj s riadnom dávkou šťastia Rusko zdolali a prekvapivo sa radovali z titulu Majstrov sveta. Dnes je situácia iná. Česko má na šampionáte výborný tím a zatiaľ prechádza turnajom ako nôž maslom. Túto skutočnosť však budú chcieť zmeniť Rusi, ktorých navyše posilní jeden z najlepších hokejistov na svete – Alexander Ovečkin. Útočník Washingtonu sa vyjdaril, že chce nastúpiť už v zápase proti Česku. Ak by to nakoniec bola pravda, tak Onřej Pavelec bude mať o zábavu v bránke Česka určite postarané.

Česi predvádzajú na šampionáte vynikajúci hokej, čo sa o Rusoch ani zďaleka nedá povedať. Snáď s výnimkou zápasu so Slovenskom sa herne trápia, veď takmer stratili body so Slovincami, s Nemcami prehrali a veľmi sa natrápili aj s Dánmi.

Hoci dnes posilní Rusko aj Alex Ovechkin Česi sú pre nás momentálne najlepším tímom na šampionáte a tak veríme, že zvíťazia aj dnes. Rozhodne na to majú.

Náš tip: víťazstvo Česka [ kurz 2,35 ]

Švajčiarsko - Švédsko, 20.15

Švajčiari v doterajšom priebehu MS podávajú nepresvedčivé výkony, ktoré vyšperkovala ich prekvapivá prehra s Nórskom (2-3). Kvôli týmto skutočnostiam sú „Helvéti„  na pokraji nepostupu do štvrťfinále. Na to, aby si zachovali šancu na postup musia zdolať Švédsko, čo však vôbec nebude jednoduchá úloha, lebo „Tre Kronor „  sa v posledných zápasoch rozohrali a v bránke majú spoľahlivého Viktora Fastha, ktorý pochytá všetko možné aj nemožné. V Steel Aréne sa schyľuje k veľkému boju, ktorý bude napínavý až do konca. Švajčiarom však neveríme a aj preto, že musia zvíťaziť nebudú môcť dnes hrať ich tradičnú hru, ktorou žnú úspechy proti silným súperom.

Náš tip: víťazstvo Švédska [ kurz 1,50 ]