Main Content

Ideálna zostava 23. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 14. marec 2016 10:18 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 23. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 23. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Cez víkend pokračovala Fortuna liga štvrtým jarným kolom, v ktorom najviac upútala prvá bodová strata Slovana, hoci ten opäť gól neinkasoval. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Matúš Hruška (Myjava) – V súboji dvoch Spartakov bol lepší ten domáci, pričom o rozdiel sa postarali aj výkony brankárov. Domáci Hruška skvele zachránil na konci prvého polčasu pri šanci Mihálika a v druhom dejstve uchoval najtesnejší náskok kopaničiarov, keď zneškodnil nájazd Mikoviča.

Obrancovia

Patrik Banovič (Myjava) – Nastúpil proti rodnému klubu, ktorému opäť ukázal, že urobil chybu, keď sa ho zbavil. Banovič dokázal pokryť všetky útočné hrozby Trnavy a myjavská obrana s ním v strede odolala aj záverečnej snahe hostí o vyrovnanie, vďaka čomu je myjavský Spartak v tabuľke ďaleko pred tým trnavským.

Jaroslav Kostelný(Podbrezová) – Železiari napodobnili svojich súperov v boji o záchranu a aj oni porazili Žilinu. Aj v tomto prípade sa ukázal rozdiel v strede obrany. Kým domáci na čele s Kostelným všetko pred vlastnou bránou vyriešili, hostia osudovo zaváhali pri jednom rohovom kope, čo využil práve Kostelný na víťazný gól.

Lukáš Lupták (Ružomberok) – Dostal príležitosť na ľavom kraji obrany, pričom nielenže nesklamal, ale mal ešte aj veľký podiel na víťazstve domácich. Už v úvode sa svojím nábehom dostal na hrot útoku a otvoril skóre, čo výrazne zmenilo dej zápasu. Ofenzívne chúťky ukazoval aj neskôr a v defenzíve nemal problém.

Stredopoliari

Štefan Zošák (Ružomberok) – Mal veľký podiel na hladkom víťazstve Liptákov nad Záhorákmi. Po jeho centri, ktorý neudržal v rukách hosťujúci brankár, padol víťazný gól. Asistenciu si pri pripísal pri treťom presnom zásahu domácich a mohol mať aj ďalšiu, ale Lačný jeho skvelú prihrávku zužitkoval iba na strelu do žrde.

Matúš Bero (Trenčín) – Hoci tentoraz Trenčín nejako zvlášť herne nedominoval a Michalovce mu boli aspoň na oko vyrovnaným súperom, hostia vyhrali, pretože boli efektívni. Bero už z prvej strely na bránu dosiahol gól a na druhý presný zásah prihral Maierhoferovi.

Landre Gael Tawamba Kana (Zlaté Moravce) – Po treste sa vrátil do zostavy proti Slovanu, no nie na hrot útoku, ale do stredu poľa, čo sa ukázalo ako kľúčové. Veľmi dobre totiž narúšal hru hostí, čo bolo pre výsledok zlomové. Slovan sa totiž nedostal absolútne do hry a domáci získali vďaka tomu zaslúžený bod.

Vojtech Horváth (Dunajská Streda) – Veľkou mierou sa podieľal na víťazstve DAC-u nad Senicou. Mal totiž prsty vo všetkých troch strelených góloch domácich. Prvý padol po jeho rohovom kope, druhý, a zároveň víťazný, už strelil sám, no a pred tretím odviedol dobrú prácu, ktorú nakoniec pečatil Stephens.

Útočníci

Miloš Lačný (Ružomberok) – Bol hlavným strojcom ružomberského víťazstva nad Skalicou. Už v úvode zápasu prihral na otvárací gól stretnutia Luptákovi. Ešte v prvom polčase strelil gól aj sám, ktorý sa neskôr ukázal ako víťazný. V druhom dejstve strelil ďalší gól, pričom iba žrď ho pripravila o hetrik.

Stefan Maierhofer (Trenčín) – Vysokého rakúskeho útočníka síce niekedy nebolo poriadne ani vidieť, ale ukázal sa presne vtedy, keď mal. Pri prvom góle ideálne sklepol loptu Berovi a o druhú strelu na bránu sa už postaral sám, pričom opäť priniesla gól, tentoraz s visačkou víťazný.

Alfredo Stephens(Dunajská Streda) – Pri neúčasti zraneného Szarku dostal opäť príležitosť na hrote útoku. A tentoraz nebol hlavným zahadzovačom šancí, ale gólovým hrdinom. Pri víťaznom góle Horvátha si pripísal asistenciu a poisťovací tretí strelil sám, keď sa najlepšie zorientoval v pokutovom území.