Main Content

Doping v NHL? Selänne prichádza s ráznym riešením

utorok, 15. marec 2016 14:30 | Autor: Dávid Lech

Doping v NHL? Selänne prichádza s ráznym riešením
Doping v NHL? Selänne prichádza s ráznym riešením | zdroj: © TASR

Bývalá hviezda hokejových ľadov v NHL sa chce angažovať v zámorskom antidopingovom programe. „Fínsky blesk“ zároveň vymyslel rázne riešenie ako potrestať budúcich previnilcov, ktorí sa dopustia porušenia pravidiel o užívaní zakázaných látok podporujúcich výkonnosť hráčov.

Len nedávno športový svet obletela informácia o tom, že hviezdna ruská tenistka Maria Šarapovová užívala nedovolenú látku meldonium. Neskôr sa objavili informácie, že túto látku užívali aj ruské rugbistky.

Tieto informácie vyvolali ohromné ohlasy v zámorí, kde sa začalo nahlas hovoriť o prísnejších kontrolách pre hokejistov NHL, ktorí sú kontrolovaní približne 4-6-krát ročne. Legendárny fínsky hokejista, Teemu Selänne, ktorý sa s kariérou rozlúčil v roku 2014, prišiel s rezolútnym riešením podobných prípadov: „Myslím, že jediný spôsob ako docieliť, aby športovci premýšľali nad užívaním zakázaných látok je automatický doživotný zákaz hrania v prípade vážnych dopingových prehreškov. Som si istý, že by nad tým športovci viac premýšľali a mohlo by ich to odradiť,“ nechal sa počuť pre thescore.com.

Podľa najnovších správ sa svetová antidopingová agentúra rozhodla pred a počas Svetového pohára pravidelne kontrolovať hokejistov na septembrovom turnaji. Ak by sa našiel nejaký pozitívny nález, NHL by možno zvažovala návrh 45-ročného hokejovej legendy, ktorá zjavne o nedovolených podporných látkach v hokeji nechce ani len počuť.