Main Content

Črtá sa nečakaný návrat Zlatana Ibrahimoviča do AC Miláno?

streda, 16. marec 2016 10:33 | Autor: Jakub Vaverka

Črtá sa nečakaný návrat Zlatana Ibrahimoviča do AC Miláno?
Črtá sa nečakaný návrat Zlatana Ibrahimoviča do AC Miláno? | zdroj: © TASR

Budúcnosť švédskeho útočníka Zlatana Ibrahimoviča je momentálne nejasná. Uznávaný zakončovateľ sa po sezóne stane voľným hráčom a svoj aktuálny kontrakt s Parížom Saint- Germain predĺžil neplánuje. Možností má neúrekom.

Talianske novinyCorriere dello Sport špekulujú o pripravovanom návrate Zlatana Ibrahimoviča na San Siro, kde v minulosti pôsobil v dresoch oboch milánskych celkov Interu a aj AC. O 34- ročného zakončovateľa sa eminentne zaujímajú červeno- čierni, v drese ktorých v minulosti nastúpil na 85 oficiálnych zápasov, skóroval 56-krát a na 25 gólov prihral svojim spoluhráčom.

Rodák z Malmo zažíva v Paríži výborný ročník, k dnešnému dňu má na svojom konte 39 duelov s bilanciou 35 gólov a 16 asistencií. Ibrahimovič sa cez víkend stal s PSG majstrom Francúzska, minulý týždeň pomohol gólom a prihrávkou k postupu do štvrťfinále Ligy majstrov cez Chelsea a presnými zásahmi drží Parížanov nad vodou aj v národných pohároch.

Vyzerá to však tak, že Zlatan začína pod Eiffelovou vežou strácať motiváciu, čo má byť jedným z hlavných dôvodov, prečo nechce s PSG predĺžiť kontrakt. Ten aktuálny vyprší už o pár mesiacov a Ibra prehlásil, že s veľkou pravdepodobnosťou klub opustí. Možností na ďalšie pokračovanie v kariére má neúrekom.

Veľký interes preukázal anglický celok Manchester United, niekoľko tímov z americkej Major League Soccer, či čínske celky. Zaujímavým hráčom sa ukazuje byť aj AC Miláno, ktorému v posledných rokoch chýba skutočný líder a Ibrahimovič, aj keď už má 34 rokov, by túto pozíciu dokonale naplňoval. Kam aktuálne kroky najväčšej švédskej športovej hviezdy zavedú, je momentálne otázne, no návrat do Milána je reálnou možnosťou.