Main Content

Cháru čaká v Bostone možno posledné play-off

streda, 16. marec 2016 17:44 | Autor: Dávid Lech

Cháru čaká v Bostone možno posledné play-off
Cháru čaká v Bostone možno posledné play-off | zdroj: © TASR

V zámorí ani po ukončení prestupovej uzávierky neutíchajú špekulácie o možných presunoch hráčov. Po dlhšej dobe sa opäť objavili informácie o možnom odchode Zdena Cháru z Bostonu Bruins. Stať by sa tak mohlo už v lete.

Že odchod lídra kabíny Bruins nie je reálny? Novinár Bruce Garrioch z Ottawa Sun napísal: „Boston Bruins uvažoval nad výmenou Zdena Cháru počas trade deadline, ale napokon z toho vzišlo,“ píše na thehockeypress.ca. Pravdepodobne sa Boston rozhodol, že Chára môže byť kľučovou postavou v tohtoročnom play-off a preto si ho nechal, no možné je aj to, že na trhu mu zaňho nebola ponúknutá dostatočná protihodnota.

Letná výmena najvyššieho hokejistu v histórii NHL ale dáva zmysel. Po sezóne by mal opustiť klub Švéd Loui Eriksson a do hry sa čoraz viac  zapracúvajú mladší hráči na čele s Čechom Davidom Pastrňákom.

Vedenie „medveďov“ sa bude zrejme v najbližšom období snažiť o generačnú zmenu v tíme. Kapitán Zdeno Chára má už 38 rokov a koniec jeho kariéry sa pomaly blíži. Zároveň sa ťažko odhaduje koľko rokov bude ešte schopný hrať na úrovni, ktorú predvádza dnes. Boston má azda poslednú šancu ho vymeniť za slušnú protihodnotu. V zámorskej profilige nájdeme hneď niekoľko klubov, ktoré hľadajú skúsenú posilu do obrany a príchod rodáka z Trenčína by neurazil azda žiadnu organizáciu v NHL.

Chára pritom zaťažuje bostonský rozpočet takmer sedemmiliónovou sumou. Po jeho odchode by túto sumu mohol manažment využiť na niečo omnoho efektívnejšie. Už neraz sa hovorilo o tom, že Chára je na odchode z Bostonu. Americký tím nad tým zjavne premýšľa, no pred uzávierkou prestupov podľa všetkého nechcel posilniť žiadneho zo svojich súperov a zároveň oslabiť svoju defenzívu. V lete by sa s odchodom vyše dvojmetrového beka mal dokázať vysporiadať ľahšie. Preto nech nikoho neprekvapí, ak hokejový svet po sezóne obletí správa, že v závere kariéry bude legendárny slovenský obranca obliekať dres iný dres, akým je ten bostonský.

V akom drese by ste si vedeli predstaviť Zdena Cháru dohrať kariéru? Svoj názor na tému možnej výmeny Cháru vyjadrite v komentároch pod článkom.