Main Content

Púchovu sa smejú: Jeho hráči nevedeli, že majú ísť na zápas

streda, 16. marec 2016 16:27 | Autor: Filip Chudý

Púchovu sa smejú: Jeho hráči nevedeli, že majú ísť na zápas
Púchovu sa smejú: Jeho hráči nevedeli, že majú ísť na zápas | zdroj: © TASR

Už sa stalo v slovenskom futbale veľa vecí, ale toto snáď ešte nie. Cez víkend sa mal odohrať zápas tretej ligy Komárno – Púchov, ale ten sa neuskutočnil, a to naozaj z veľmi bizarného dôvodu.

Druhé jarné kolo a celkovo 19. bolo počas uplynulého víkendu na programe v tretej lige západ. KFC Komárno v ňom malo privítať MŠK Púchov. No hostia na stretnutie nepricestovali. Nepokazil sa im autobus, neochorela im ani polovica mužstva, ba im nechýbali ani peniaze na výjazd, dôvod nevycestovania bol oveľa komickejší.

Ako totiž vysvitlo, Púchovčania nevedeli o tom, že zápas sa bude hrať v sobotu o 14:30, mysleli si, že sa bude hrať v nedeľu v tom istom čase. Na sobotu si naplánovali predzápasový tréning. O tom, že sa má hrať už práve v tento deň, sa dozvedeli približne dve hodiny pred zápasom, čiže v čase, keď by do Komárna nestihli pricestovať včas.

„Vedenie MŠK sa touto cestou ospravedlňuje svojim priaznivcom a podporovateľom, za neodohranie súťažného stretnutia na pôde KFC Komárno z dôvodu nevycestovania, ktoré bolo spôsobené pochybením niekoľkých osôb a súbehom viacerých nešťastných okolností. Vedenie futbalového klubu urobilo dôkladný rozbor vzniknutej situácie, klasifikovalo sled chybných krokov v zabezpečení výjazdu na stretnutie a je pripravené prijať opatrenia a vyvodiť dôsledky voči zainteresovaným osobám. Ku konkrétnym opatreniam však pristúpime až po oficiálnom stanovisku Športovo-technickej komisie a rozhodnutí disciplinárnej komisie ZsFZ.“ uviedol konateľ MŠK Púchov Ľubomír Luhový v oficiálnom vyjadrení MŠK Púchov, ktoré uverejnili puchovskenoviny.sk.

Zápas by mal byť skontumovaný v prospech Komárna, plus Púchovčania môžu očakávať aj ďalšie tresty.