Main Content

Pomohol poraziť Trnavu, chce aj Slovan: Bude chytať aj v 21-tke?

štvrtok, 17. marec 2016 11:06 | Autor: Filip Chudý

Pomohol poraziť Trnavu, chce aj Slovan: Bude chytať aj v 21-tke?
Pomohol poraziť Trnavu, chce aj Slovan: Bude chytať aj v 21-tke? | zdroj: © TASR

V derby dvoch Spartakov vyhrala opäť Myjava, ktorá si tým poistila tretiu priečku. Nielen o tom sme sa porozprávali s Matúšom Hruškom, brankárom Myjavy a tiež členom slovenskej reprezentácie do 21 rokov.

Hoci ste mali skvelý záver jesene, keď ste štyrikrát za sebou vyhrali, úvod jari vám úplne nevyšiel podľa predstáv, prvé tri zápasy ste nevyhrali. Prečo sa tak stalo?

„Dali sme málo gólov na to, aby sme vyhrali zápasy.“

No na štvrtý pokus ste už uspeli. Išli ste do stretnutia proti Trnave s nejakým zvýšením tlakom, že už proste musíte?

„Vieme o čo hráme. Do každého zápasu dávame maximum, ale z môjho pohľadu sme pod tlakom neboli.“

Nielen my, ale aj viacerí iní odborníci skonštatovali, že stretnutie dvoch Spartakov rozhodli výkony brankárov. Ako ste to videli vy?

„Z môjho pohľadu rozhodlo tento zápas celé mužstvo. Hrali sme dobre, dali sme o gól viac ako súper a vyhrali sme.“

Predviedli ste dva skvelé zákroky. Najprv proti strele Mihalíka cez spleť hráčov, v druhom polčase ste pre zmenu zneškodnili nájazd Mikoviča. Ako ste videl tieto situácie zo svojho pohľadu?

„Prvú strelu Mihalíka som nevidel a reflexívne som ju vyrazil. A pri nájazde Mikoviča som sa snažil k nemu dostať čo najbližšie a zmenšiť mu strelecky uhol, čo sa mi podarilo a vyrazil som jeho pokus na roh.“

Podľa Trnavčanov mal platiť gól Tambeho, pri ktorom rozhodca odpískal faul na vás. Aký je váš pohľad na túto situáciu?

„Loptu som už držal v ruke, potom Tambe vrazil do mňa. Z môjho pohľadu to bol správny verdikt rozhodcu.“

Zápasu Myjavy s Trnavou sa hovorí súboj malého a veľkého Spartaka, no v tejto sezóne výsledky a postavenie v tabuľke hovoria v myjavský prospech. Teší vás to o to viac, že vy ste akože hráči toho malého, alebo to vôbec nevnímate a beriete ako iné zápasy?

„Beriem to ako iné zápasy.“

V poslednom ligovom kole pred reprezentačnou prestávkou idete do Bratislavy, kde ste na jeseň vyhrali a uštedrili Slovanu jedinú domácu prehru v rámci všetkých troch súťaží, v ktorých v tejto sezóne hral. Idete si to tam zopakovať?

„Ideme tam ako do každého iného zápasu, ktorý chceme vyhrať.“

Vaša osobná forma začala stúpať už na konci jesene a na jar tento trend zatiaľ potvrdzujete. Hľadať za tým len stále sa zvyšujúce skúsenosti alebo aj niečo iné?

„Každý zápas čo odchytám je pre mňa veľká skúsenosť.“

Vám sa podarilo pred časom takmer niečo nemysliteľné, posadili ste na lavičku myjavskú ikonu Peter Solnička. Cítite tak ešte väčšiu zodpovednosť?

„Áno, Soldo (prezývka Petra Solničku, pozn. autora) je ikona klubu. Je jasné, že bude ťažké zopakovať také výkony ako predvádzal, určite je tam cítiť väčšiu zodpovednosť.“

Ako so Solničkom teraz vychádzate, keďže je aj vaším trénerom brankárov?

„So Soldom vychádzame úplne bez problémov. Učím sa od neho a som vďačný za rady, ktoré mi dáva.“

V 21-tke pre mnohých prekvapujúco v kvalifikačných zápasoch iba sedíte na lavičke, hoci ste jediný brankár z nej, ktorý pravidelne chytá najvyššiu súťaž. Veríte, že tréner Pavel Hapal si všimne vaše dobré výkony a postaví vás do brány?

„To nechám na trénerovi.“

Reprezentačná 21-tka síce zvládla dvojzápas s Holandskom, ale ako sa ukazuje, ešte väčším súperom v boji o postup bude asi Turecko. Čo na Turkov bude platiť v nasledujúcom súboji, ktorý sa bude hrať práve u vás na kopaniciach?

„My si musíme hrať našu hru, čo predvádzame v kvalifikácii, a verím, že budeme úspešní.“