Main Content

Washington menil formácie. Kvôli Ovečkinovi, ktorý má problémy

štvrtok, 17. marec 2016 16:23 | Autor: Dávid Lech

Washington menil formácie. Kvôli Ovečkinovi, ktorý má problémy
Washington menil formácie. Kvôli Ovečkinovi, ktorý má problémy | zdroj: © TASR

Obávaný kanonier Alexander Ovečkin v posledných stretnutiach len márne hľadá svoju stratenú formu. Portál TheScore poukázal na to, kde možno hľadať dôvod.

30-ročný Rus, ktorý je so 41 gólmi stále najlepším strelcom tejto sezóny NHL, v posledných deviatich stretnutiach skóroval len dvakrát, do štatistík si pripísal len päť kanadských bodov a za toto obdobie má v „tabuľke pravdy“ päť mínusových bodov.

Stále ma to trápi,“ cituje thecore.com veľavravné slová kapitána Washingtonu Capitals o problémoch v dolnej časti tela, kvôli ktorým vynechal preventívne aj januárový Zápas hviezd NHL. Zranenie nie je zatiaľ natoľko vážne, aby mu neumožnilo hrať, no zjavne sa aj on sám domnieva, že má vplyv na jeho formu.

Rusovi v tabuľke strelcov dýcha na chrbát hneď niekoľko hráčov a „Alexander Veľký“ s určitosťou nechce prísť o post najlepšieho kanoniera súťaže. Zranenie ho však môže dobehnúť v play-off, čo by mohlo mať na rozbehnutý tím obrovský dopad. V kabíne Capitals sa preto musia rozhodnúť, či obetujú Ovečkinov záver základnej časti, alebo budú riskovať jeho vyradenie hry v najdôležitejšej časti sezóny.

Na problémy ruského útočníka z časti už zareagoval kouč Barry Trotz a to zmenou v útočných formáciách. Jay Beagle sa preradil do prvej formácie k Ovečkinovi a Bäckströmovi, T.J. Oshie sa presunul do druhej formácie, kde nahradil Justina Williamsa, ktorý sa usadil v tretej.

Tieto zmeny tímu, aj samotnému Ovečkinovi, zjavne prospeli. Práve vďaka ,,Ovieho'' víťaznému góluv predĺžení v dueli s Carolinou si Washington pripísal na konto dva body a ako prvý celok v NHL si v predstihu zaistili účasť v play-off. „Caps“ majú istotu hry vo vyraďovacej časti a možno očakávať, že tréner Trotz si bude teraz svoju najväčšiu hviezdu šetriť na boje o Stanley Cup. Minimálne tým, že ho bude posielať do hry menej často. Či sa to však bude páčiť húževnatému kapitánovi, ktorý by z ľadu najradsej ani neodchádzal, nevedno.