Main Content

Fanúšikovia sa mu vyhrážali, priali mu smrť, či AIDS. Všetko kvôli McDavidovi

sobota, 19. marec 2016 13:45 | Autor: Dávid Lech

Fanúšikovia sa mu vyhrážali, priali mu smrť, či AIDS. Všetko kvôli McDavidovi
Fanúšikovia sa mu vyhrážali, priali mu smrť, či AIDS. Všetko kvôli McDavidovi | zdroj: © TASR

Ak by ste sa opýtali fanúšikov Edmontonu na ich najneobľúbenejšieho hráča, často by ste sa dostali k odpovedi „Brandon Manning.“ Hráč so 64 štartami v NHL si stihol v kariére znepriateliť už jeden celý klub.

25-ročný zadák Philadelphie Flyers vo svojej kariére v NHL ešte nikdy neokúsil pocit zo streleného gólu. V kariére odohral len 64 duelov s bilanciou 0+11 a v aktuálnom ročníku má na konte 43 absolvovaných zápasov.

Vzťahy medzi nevýrazným zadákom a organizáciou Edmontonu Oilers sa naštrbili 3. novembra 2015. Generačný talent Connor McDavid si totiž v dueli s Philadelphiou Flyers zlomil kľúčnu kosť a vypadol na vyše 2 mesiace zo zostavy kanadského klubu. Stalo sa tak po tom, čo korčuľoval okolo Brandona Manninga.

Jednoducho ma obkorčuľoval. Ja som sa len otočil a Michael Del Zotto prišiel, aby ho skúsil poslať k ľadu. Každý, kto videl replay môže vidieť, že McDavid padol skôr než sa ho niekto dotkol. Pri páde ma strhol k ľadu,“ pre sportingnews.com okomentoval Manning situáciu z minulého roka.

Po tom, čo vysvitlo, že hráč Edmontonu Oilers si pri náraze o mantinel zlomil kľúčnu kosť, rozpútali hokejoví priaznivci z Alberty na sociálnych sieťach doslova peklo. Kanadský obranca obdržal desiatky výhražných správ.

Nikoho nezaujímalo, že Manning nešiel do súboja s úmyslom McDavida zraniť. „Dostával som všetky druhy hrozieb. Ľudia mi priali, aby som dostal AIDS. Jednoducho všetky možné stupídnosti,“ vyšiel s pravdou na povrch s odstupom času.

Vyhrážkami a agresívnymi správami sa ale samotný hráč príliš nezaoberal. „Kanadskí fanúšikovia sú vášniví a nemyslím si, že by naši fanúšikovia boli iní, ak by videli niečo podobné. Nebol to pre mňa veľký problém. Je to súčasť hry,“ berie celú situáciu s nadhľadom.

19-ročný generačný talent Connor McDavid je už vyše mesiaca späť v hre a radí sa medzi najlepších hokejistov zámorskej profiligy. Fanúšikovia Edmontonu Oilers tak stále premýšľajú nad tým, čo by bolo, ak by McDavid odohral plnú sezónu. Tím z Alberty by možno mal reálnu šancu na postup do play-off.