Main Content

Ancelotti radí Zidanovi, ako zaobchádzať s Cristianom Ronaldom

sobota, 19. marec 2016 15:56 | Autor: Jakub Mihálik

Ancelotti radí Zidanovi, ako zaobchádzať s Cristianom Ronaldom
Ancelotti radí Zidanovi, ako zaobchádzať s Cristianom Ronaldom | zdroj: © TASR

Ronaldo je najlepším útočníkom histórie a potrebuje voľnosť, hovorí Carlo Ancelotti.

Bývalý tréner Realu Madrid, ktorý v lete preberie kormidlo na lavičke Bayernu Mníchov, vo svojej pravidelnej rubrike v rámci čínskeho športového portálu SINA Sports odporučil svojmu niekdajšiemu asistentovi, ako na Cristiana Ronalda. 

„Cristiano Ronaldo je jedným z najlepších futbalistov histórie a najlepší útočník všetkých čias. Nikdy som netrénoval lepšieho futbalistu ako je on,“ napísal Ancelotti. Zároveň zdôraznil, že „je jedna pozícia, ktorá nie je pre Ronalda. Je to pozícia stredného útočníka, klasickej „deviatky“. Cristianovi sa nepáči, keď hrá chrbtom k bráne, preferuje hľadanie priestoru na krídlach. Cristiano bol vždy schopný nájsť si svoje mieste, pretože má v sebe špeciálny talent na to, ako sa pohybovať na trávniku,“ hovorí taliansky kouč. 

Podľa Ancelottiho musí Zidane urobiť všetko pre to, aby sa Ronaldovi dostalo dostatok podpory od spoluhráčov. „Cristiano sa musí cítiť na ihrisku voľný,“ tvrdí. 

Spomenul, že počas jeho začiatkov na Santiagu Bernabeu preferoval rozostavenie 4-3-3, v ktorom Cristiano útočil z ľavého krídla. „Postupom času sme však zistili, že potreboval väčšiu voľnosť, aby pokryl väčšiu časť diania na ihrisku. Tak sme mohli Cristiana vidieť na oboch krídlach a zapojili sme ho aj do tvorby hry. Cristiano potrebuje totálnu voľnosť, aby mohol robiť to, čo verí, že musí urobiť. Táto jeho voľnosť je navyše pozitívna aj kvôli tomu, že vďaka nej je Cristiano nepredvídateľnejší,“ uzatvára svoj odkaz Carlo Ancelotti.