Main Content

Ako Kolo Touré sfauloval Wengera počas svojej skúšky v Arsenale

nedeľa, 20. marec 2016 08:30 | Autor: Jakub Mihálik

Ako Kolo Touré sfauloval Wengera počas svojej skúšky v Arsenale
Ako Kolo Touré sfauloval Wengera počas svojej skúšky v Arsenale | zdroj: © TASR

Včera oslávil obranca Liverpoolu, Kolo Touré, svoje tridsiatepiate narodeniny, čo nám dáva príležitosť priepomenúť si jeho najvtipnejšiu príhodu z dlhej a úspešnej kariéry.

Svoje najlepšie roky zažil v drese Arsenalu, v ktorom vyhral titul v Premier League, dvakrát FA Cup aj Community Shield a dostal sa do finále Ligy majstrov. Nebyť veľkodušnosti trénera Arsena Wengera, futbalista z Pobrežia Slonoviny totiž vôbec nemusel dres Gunners obliecť. Svoju skúšku totiž „pohnojil“ hneď v prvý deň.

„Lopta sa dokotúľala k Thierrymu Henrymu a Kolo Touré ho, z ničoho nič, nabral zozadu,“ rozpráva príbeh John Cross vo svojej knihe Arsene Wenger. „Bol to otrasný faul, červená karta v normálnom zápase a najlepší hráč Arsenalu zvíjajúci sa v bolestiach. Wenger kričal: Kolo, čo to robíš? Nefauluj! O minútu neskôr sa dostal k lopte DenniS Bergkamp a Kolo spravil úplne to isté. Mysleli sme si: Snažíme sa vyhrať ligu a hráč na skúške nám vyradí dvoch najlepších hráčov. Každopádne, Wenger zavelil: Žiadne šmýkačky.

Zápas pokračoval, tentokrát urobil Kolo výborný sklz, lopta vyletela do vzduchu a pristála priamo pri nohách Arsena Wengera. Bol priamo na ihrisku, sledujúc tréningový zápas. No a hneď nato Kolo Touré sfauluje aj Wengera sklzom oboma nohami napred! Bolo počuť len Wengerov krik. Musel ísť na ošetrovňu. A hráč na skúške vyradil Henryho, Bergkampa a manažéra!

Kolo sa takmer rozplakal, pokazil svoj veľký deň. Šiel som do ošetrovne a tam bol Arsene s ľaduom na členku. Povedal som: Nemyslím si, že to chcel urobiť. Wenger okamžite odpovedal: Zajtra ho podpíšeme. Páči sa mi jeho vášeň. Vedel, že z neho môže dostať to najlepšie a z Kola sa stal skvelý hráč pre klub,“ uzatvára John Cross.

Touré bol svojho času považovaný za jedného z najlepších stopérov na svete a bola to kombinácia jeho vášne a Wengerovej školy, čo ho dotiahlo na vrchol.