Main Content

Ideálna zostava 24. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 21. marec 2016 09:12 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 24. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 24. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V poslednom kole pred prvou tohtoročnou reprezentačnou prestávkou zvýšil Trenčín svoj náskok a výrazne sa priblížil k titulu. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Adam Jakubech (Trnava) – V minulom zápase chyboval Kamenár, preto dostal šancu tentoraz Jakubech, pričom mladý brankár svoju šancu využil. Raz mu síce pomohlo brvno, ale aj šťastie je potrebné. Veľmi dobre zmenšil strelecký uhol pri dvoch veľkých šanciach súpera, preto Ljubičič so Stephensom pálili len do neho.

Obrancovia

Nikolas Špalek(Žilina) – Keďže hráči ViOn-u toho v ofenzíve veľa nepredviedli, mohli naplno vyniknúť jeho prednosti v hre smerom dopredu. Špalek veľmi dobre podporoval útok, často sa dostával až na krídlo, ktorým pôvodne je. Odmenou mu bola asistencia pri góle Letiča, ktorého našiel výborným centrom.

Martin Králik(Žilina) – Obrana MŠK stála prvýkrát počas ligovej jari na pevných nohách a hneď sa to prejavilo aj do výsledku. Králikovi sa podarilo ubrániť nebezpečného Tawambu, pričom k tomu pridal aj ofenzívnu nadstavbu. Strelil druhý gól domácich, ktorý ich upokojil, čo sa neskôr odzrkadlilo.

Ivan Ostojič (Myjava) – Na začiatku jari nemohol hrať kvôli chýbajúcim papierom, ale už je všetko administratívne v poriadku. Ostojič sa hneď ukazuje ako posila. V Bratislave bol pevný a domácim veľa nedovolil, pričom sám pomohol k víťaznému gólu, na ktorý nahrával hlavou pri rohu.  

Jaroslav Machovec (Myjava) – Kopaničiarska obrana bola v Bratislave pevná, na čom mal Machovec veľkú zásluhu. Na kraji pôsobil nepriepustne a domácim krídelníkom nedovolil prakticky nič. Ukázal veľmi dobrú pozičnú hru, čím dokázal zastaviť nejednu útočnú akciu domácich.

Stredopoliari

Filip Hlohovský (Žilina) – Veľmi dlho zostával v žilinskom drese dlžný svojej povesti produktívneho hráča. Až prišiel zápas so Zlatými Moravcami, v ktorom gólovo exceloval. Najprv otvoril skóre po dobrom prebratí lopty do nábehu, v druhom prípade sa presadil spoza pokutového územia a tretí gól dal spred brány.

James Lawrence (Trenčín) – Pri viacerých absenciách nastúpil v strede poľa, pričom výkonom zabojoval o základnú zostavu. Anglický futbalista sa snažil, pričom ho nezastavil ani otras, ktorý utrpel v prvom polčase. Strelil svoj prvý ligový gól a tiež ukázal skvelý obranný zákrok, čím zmaril šancu Viazankovi.

Tomáš Kóňa (Myjava) – Mal veľký podiel na myjavskom víťazstve nad Slovanom. Držal totiž celú hru kopaničiarov, ktorá bola kompaktná a veľmi dobre organizovaná smerom dopredu aj dozadu. Mal podiel aj na víťaznom góle, keď práve po jeho rohu ho dokázal streliť Sládek.

Jakub Michlík (Žilina) – Mladý žilinský stredopoliar prežil najvydarenejší zápas svojej krátkej kariéry. Prihral Hlohovskému na všetky tri góly a tiež strelil svoj prvý ligový gól. V hokeji by si pripísal aj druhú asistenciu pri góle Letiča. Nepodieľal sa tak v piatok iba na druhom góle Žiliny.

Jakub Holúbek (Trenčín) – Stred poľa AS proti Podbrezovej dominoval, čo urobilo v tomto stretnutí hlavný rozdiel. Holúbek opäť potvrdil svoju dobrú jarnú formu. Prvý gól padol po jeho rohovom kope a druhý vymyslel skvelou spätnou prihrávkou na Opatovského, ktorý loptu posunul Lawrencovi.

Útočník

Miloš Lačný (Ružomberok) – Bol hlavným strojcom ružomberského víťazstva v Senici. Bol totiž prakticky pri všetkom nebezpečnom, čo Liptáci na Záhorí vyprodukovali, no hlavne bol strelcom jediného gólu zápasu. Dobre si nabehol na skvelý Zošákov pas a pri zakončení ukázal svoju súčasnú pohodu.