Main Content

VIDEO: Najbrutálnejší krošček v histórii hokeja? Švédsky hokejista sa musel zblázniť

pondelok, 21. marec 2016 14:59 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Najbrutálnejší krošček v histórii hokeja? Švédsky hokejista sa musel zblázniť
VIDEO: Najbrutálnejší krošček v histórii hokeja? Švédsky hokejista sa musel zblázniť | zdroj: © TASR

Z obranného pásma sa prizeral ako protihráč tvrdo atakuje jeho brata. Rozhodol sa pomstiť ho, no prehnal to. Za svoj zákrok dostal od švédskej hokejovej federácie nevídaný a rekordný exemplárny trest.

K situácii došlo v druhej švédskej hokejovej lige. Útočník Daniel Thomasson sa na útočnej modrej čiare tvrdo zrazil s protihráčom Tommym Latouche-Gauvinom a ostal ležať otrasený na ľade. Celú situáciu z obranného pásma sledoval Danielov brat, Viktor Thomasson, ktorý si to cez celé klzisko namieril priamo ku kľačiacemu súperovi. Uštedril mu azda najbrutálnejší krosček v histórii hokeja a ešte mu stihol uštedriť niekoľko tvrdých rán päsťou priamo do hlavy.

28-ročnému hráčovi tímu Bålsta HC sa akoby zázrakom nič vážne nestalo. Tento faul 23-ročného Švéda z klubu Nacka HK ale mohol mať tragické následky. Švédska hokejová federácia zákrok vyhodnotila ako „extrémne násilie“ a mladému zadákovi uštedrila rekordný exemplárny trest v podobe dvojročného dištancu.

Je mu to veľmi ľúto,“ cituje slová kouča Nacka HK Hakana Ferma zámorský web thehockeynews.com. „Má svojský štýl hry a občas sa stane, že to preženie. Je mu to ale veľmi ľúto, že možno zranil protihráča, ale taktiež kvôli tomu, že uškodil nášmu tímu.

Viktor Thomasson bol okamžite vylúčený do konca zápasu a napokon mu bol udelený aj spomínaný dvojročný zákaz činnosti. Švédsky celok sa voči tomuto rozhodnutiu môže odvolať. Prezident Nacka HK, Leif Halvorsen, rovnako neskrýval sklamanie z celého incidentu: „Je to obrovské šťastie, že sa Tommymu nič nestalo, sme si toho vedomí. Mohlo to dopadnúť mimoriadne zle.

Atakovaný kanadský útočník sa už z celého incidentu pozviechal a brutálny krosček zo strany švédskeho hráča na bývalom hráčovi nižších zámorských líg nezanechal žiadne trvalé následky. Vedenie švédskeho klubu sa bude v najbližších dňoch zrejme usilovať o zmiernenie exemplárneho trestu pre svojho hráča. Podobný zákrok sa však bude len veľmi ťažko obhajovať.