Main Content

Česi prídu po Eure možno o najväčšiu oporu tímu

utorok, 22. marec 2016 10:50 | Autor: TASR

Česi prídu po Eure možno o najväčšiu oporu tímu
Česi prídu po Eure možno o najväčšiu oporu tímu | zdroj: © TASR

Praha 22. marca (TASR) - Skúsený český futbalový brankár Petr Čech zvažuje ukončenie svojej reprezentačnej kariéry. Ďalšie pôsobenie v národnom tíme zváži po EURO 2016 vo Francúzsku.

"Budem mať 34 rokov a je čas, aby som sa zamyslel, čo ďalej. Nie je po 14 rokoch v národnom mužstve čas, aby som túto kapitolu uzavrel?" - uviedol Čech v rozhovore pre utorňajšie vydanie MF DNES. Svoj zámer zopakoval po vyhlásení výsledkov ankety o najlepšieho českého futbalistu roka, ktorú vyhral rekordný ôsmykrát. "Po ME si sadnem a zvážim, čo ďalej. Roky pribúdajú. Dúfam, že EURO dopadne čo najlepšie, až potom to budem riešiť. Rozhodnem sa podľa toho, ako sa budem cítiť."

Brankár Arsenalu Londýn ako jeden z dôvodov uviedol náročné cestovanie z Britských ostrovov na reprezentačné akcie, ktoré so sebou prináša únavu a menší čas na regeneráciu. Čech si aktuálne doliečuje zranenie lýtkového svalu, preto vynechá blížiace sa prípravné zápasy so Škótskom a vo Švédsku. Do bránky "gunners" by sa mal vrátiť hneď po reprezentačnej prestávke.