Main Content

Slovan opúšťajú dve najväčšie opory! Na odchode môžu byť aj ďalší

streda, 23. marec 2016 09:06 | Autor: Martin Gregor

Slovan opúšťajú dve najväčšie opory! Na odchode môžu byť aj ďalší
Slovan opúšťajú dve najväčšie opory! Na odchode môžu byť aj ďalší | zdroj: © TASR

Dalo sa čakať, že o najväčšie opory Slovana Bratislava v ročníku 2015/2016 sa strhne po tejto sezóne veľký boj. Zápasy play-off KHL o Gagarinov pohár ešte ani neskončili, no už teraz generálny manažér Slovana Maroš Krajčí v rozhovore pre ruský Sport-Express priznal, že klub opústia dve najväčšie opory.

Keď sme nedávno písali, že pre Slovan bude kľúčové udržať si v tíme hráčov prvej formácie a brankára Barryho Brusta, tušili sme, že to bude zrejme nemožné. Ruské kluby majú jednoducho iné finančné možnosti ako Slovan.

Už dnes podľa vyhlásení Maroša Krajčiho pre Sport-Express vieme, že v drese belasých v budúcej sezóne neuvidíme útočníka Lukáša Kašpara a obrancu Cama Barkera. ,,Je to tak. Aj ďalší hráči pravdepodobne odídu,“ cituje slová Krajčího tlačová agentúra SITA. ,,Nemôžeme bojovať vo výške kontraktov s bohatými ruskými klubmi,“ priznáva.

Krajčí v rozhovore vysvetľuje, že v Slovane funguje vlastný „platový strop“, ktorý jednoducho klub nemôže prekročiť, ak chce normálne fungovať. Kašpar aj Barker svojimi výbornými výkonmi zaujali bohaté kluby, ktoré im ponúkli zmluvy, ake si „belasí“ dovoliť nemôžu.

Generálny manažér Slovana však aspoň z časti potešil informáciou, že Slovan sa už dohodol na spolupráci s jedným z brankárov. Nechcel však prezradiť, či ide o Brusta, alebo Garnetta. V prípade toho druhého zas doplnil, že prebiehajú rokovania s jeho agentom.

Zmluvy končia aj Nedorostovi, Jegličovi, Nagyovi, Sersenovi, či Surovému. Krajčí povedal, že s dvoma z tohto zoznamu sa už klub dohodol, s ostatnými rokuje. Tiež potvrdil, že Slovan je v kontakte Martinom Réwayom. Jeho príchod však ešte nechcel potvrdiť.