Main Content

Kozák zarába slušne. Oproti trénerom na Eure je však len ,,chudobný'' príbuzný

štvrtok, 24. marec 2016 10:07 | Autor: Martin Gregor

Kozák zarába slušne. Oproti trénerom na Eure je však len ,,chudobný'' príbuzný
Kozák zarába slušne. Oproti trénerom na Eure je však len ,,chudobný'' príbuzný | zdroj: © TASR

Financefootball.com priniesol rebríček najlepšie zarábajúcich trénerov reprezentácii, ktoré sa zúčastnia na blížiacich sa majstrovstvách Európy vo futbale.

Najlepšie zarábajúcim trénerom na Eure bude kormidelník anglického národného tímu Roy Hodgson. 68-ročný rodák z Croydonu, ktorý v minulosti viedol tímy Liverpoolu, Fulhamu, West Bromwichu, ale napríklad aj fínsku reprezentáciu, si príde na ročný plat o výške 5 miliónov eur.

Na druhom mieste sa umiestnil tréner Talianska Antonio Conte, ktorý zarobí 4,6 milióna eur. Tretí pre niekoho možno nečakane (najmä vzhľadom na výkony reprezentácie a stav krajiny) sa umiestnil Faith Terim z Turecka (3,5 milióna eur).

Poradie najlepšie zarábajúcich trénerov v niektorých prípadoch neodzrkadľuje ekonomickú silu krajiny, ktorú reprezentuje. Napríklad tréner bohatého Švajčiarska Vlaidmir Petrković je v poradí až desiaty s príjmom 750 tisíc eur ročne. Prekvapí určite tiež plat trénera kráľovského Švédska Erika Harména o výške 200 tisíc eur ročne, čo je len o niečo viac ako dostane Ján Kozák starší.

61-ročný tréner nášho národného tímu, ktorý počas kariéry viedol mužstvá Košíc, Michaloviec, či Ličartoviec, si príde za rok na 180 tisíc eur. Menej zarobia už len tréneri Ukrajiny a Rumunska, pričom plat kormidelníka Maďarska známy nie je. Plat českého trénera Pavla Vrbu činí 220 tisíc eur za rok.