Main Content

Veľký piatok je tu každý rok, no takto silná slovenská reprezentácia nie

piatok, 25. marec 2016 08:54 | Autor: Filip Chudý

Veľký piatok je tu každý rok, no takto silná slovenská reprezentácia nie
Veľký piatok je tu každý rok, no takto silná slovenská reprezentácia nie | zdroj: © TASR

Dnešným zápasom proti Lotyšsku sa začína nový futbalový rok aj pre našu reprezentáciu. No vyzerá to tak, že tribúny by mali byť naplnené asi iba spolovice. Toto si naša súčasná reprezentácia nezaslúži. Zmeňme to!

Komentár Filipa Chudého

Po vyše štyroch mesiacoch máme dnes opäť možnosť si ísť na vlastné oči pozrieť slovenskú futbalovú reprezentáciu. Túto možnosť by si nemal nikto nechať ujsť, pretože kým Veľký piatok je tu každý rok, takto silný reprezentačný tím tu každý rok nemáme.

No súčasnosť je, našťastie, výnimkou. Už sme si totiž pomaly zvykli, že slovenská futbalová reprezentácia patrí minimálne do širšej európskej špičky. Vďačíme za to hlavne tomu, že máme veľmi silnú kostru tímu.

Kým v niektorých iných kolektívnych športoch na Slovensku sa na reprezentačnej úrovni hovorí neustále o tom, že sa musí niečo vybudovať, tak futbal je výnimkou. Súčasná slovenská futbalová reprezentácia už totiž vybudovaná je. Ak sa v nej niečo mení a hľadá, tak sú to už len detaily. Je to iba akési skrášľovanie interiéru, no nič zásadné sa nemení, pretože niet čo meniť.

V minulosti bol začiatok nového reprezentačného roka vnímaný skôr ako nádej na lepšie zajtrajšky, no teraz je situácia iná. My totiž v dobrých reprezentačných časoch žijeme, čo by sme si mali vážiť.

Dnes hostíme Lotyšsko. To síce nie je nejako zvlášť zaujímavý súper, ale v Trnave sa dnes večer jedno atraktívne mužstvo predstaví, pričom je ním Slovensko. Preto je trochu nepochopiteľné, že zápas nebude s veľkou pravdepodobnosťou vypredaný. Sviatok je totiž aj bez toho, že v kalendári svieti Veľký piatok. Slovenská reprezentácia hrá totiž domáci zápas, čo musí byť sviatkom samo o sebe.  

Dnes na trávnik vybehnú niektoré svetové hviezdy, ďalej loptoví umelci, ktorí svojím futbalovým umením vedia rozdávať radosť a v neposlednom rade hráči, ktorí už neraz dokázali, že bojujú za Slovensko na hranici svojich možností. Preto by malo byť nie že povinnosťou, ale skôr potešením zavítať dnes večer na futbal do Trnavy. Ak teda z nejakých nepochopiteľných príčin váhate, už by ste nemali. Môžu ísť totiž navyše prakticky všetci, keďže ľudí, čo majú dnes pracovné povinnosti, je minimum.