Main Content

Čína chce skupovať už aj hokejistov. Na lane má prvé veľké meno

piatok, 25. marec 2016 14:00 | Autor: Dávid Lech

Čína chce skupovať už aj hokejistov. Na lane má prvé veľké meno
Čína chce skupovať už aj hokejistov. Na lane má prvé veľké meno | zdroj: © TASR

Posledné mesiace sa to lukratívny ponukami čínskych futbalových klubov pre najväčšie európske hviezdy len tak hemží. Po novom tento trend prechádza aj do hokeja.

Podľa najaktuálnejších informácií by do Číny mal zavítať ruský krídelník Iľja Kovaľčuk. Po nezhodách 32-ročného krídelníka s vedením SKA Petrohrad všetko nasvedčuje tomu, že ruský celok predčasne ukončí spoluprácu s hviezdnym kanonierom.

V ruských kuloároch sa hovorí o tom, že v prípade predčasného ukončenia angažmánu by Petrohrad zaplatil hráčovi výkupnú klauzulu vo výške jedného milióna amerických dolárov. Napriek tomu, že Kovaľčuk bol v KHL dostatočne produktívny, kouč Zubov nebol spokojný s jeho laxným prístupom k tréningom i zápasom a po znížení jeho produktivity ho nekompromisne posadil na tribúnu ako zdravého náhradníka.

Kovaľčuk dostal ešte jednu šancu, no ani v ďalšom zápase kouča Zubova nepresvedčil a po konci aktuálnej sezóny je viac-menej isté, že si jednotka draftu 2002 bude musieť hľadať nový angažmán. Podľa najnovších informácií by mali kroky rodáka z Tveru smerovať do hokejovej exotiky. Do KHL by mal totiž v najbližšej sezóny vstúpiť čínsky Peking.

Nováčik KHL chce vystavať konkurencieschopný tím a práve Kovaľčuk by mal byť jednou z hlavných tvárí prvého čínskeho účastníka v ruskej nadnárodnej súťaži. S príchodom Kovaľčuka by zrejme v Pekingu výrazne narástol záujem o hokej a novovzniknutému tímu by sa podarilo naplniť 18-tisícovú halu MasterCard Center, ktorá by mala od sezóny 2016/2017 privítať KHL.