Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Lotyšsko

sobota, 26. marec 2016 08:52 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Lotyšsko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Lotyšsko | zdroj: © TASR

V prvom zápase v roku 2016 sme bezgólovo remizovali s Lotyšskom, keďže sme si nedokázali poradiť s dobrou defenzívou súpera. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Mucha (5,5) – Čelil len jednej strele, s ktorou nemohol a ani nemal žiadne problémy. Inak sa v bráne nudil. Jedna rozohrávka na Ďuricu mohla byť trochu presnejšia. Ťažko ho bolo vôbec hodnotiť. Pre vyššiu známku ho súper nepreveril a pre nižšiu vlastne tiež nie.

Peter Pekarík (3,5) – Nebol to ten Pekarík, ktoré si pamätáme a chceme. Nelietal po čiare, pričom by sa to proti takémuto súperovi priam žiadalo. V defenzíve nemal mať s čím problém, no smerom dopredu mal byť odvážnejší.

Martin Škrtel (5) – Už dávno nebolo v zápase minimálne 90 percent jeho práce o prihrávkach, čo nie je práve jeho doména. Nemal kde ukázať svoje prednosti v osobných súbojoch. Dole išiel z vlastnej iniciatívy.

Ján Ďurica (5) – Tiež nemal kde ukázať silu v osobných súbojoch. V rozohrávke, ktorá je od stopérov proti takémuto súperovi priam žiadaná, zas vyniknúť nevie. Občas sa akoby nudil, preto predviedol svoje už tradičné spracovanie lopty na špičku kopačky vo výskoku, čo tribúny aspoň trochu prebralo z letargie.

Tomáš Hubočan (4,5) – Nečaká sa od neho, že by mal byť on tým hráčom, ktorý pomôže nábehmi roztrhať obranu súpera, no aj vďaka nemu bola ľavá strana o niečo ofenzívnejšia ako pravá. No zas nie tak, ako by sme potrebovali.

Patrik Hrošovský (5) – Tentoraz sme nastúpili iba s jedným hráčom na poste defenzívneho stredopoliara, ktorý zaujal práve Hrošovský. Defenzívne veci zvládol, s čím ani nemohol mať vzhľadom na (ne)aktivitu súpera problém. Smerom dopredu vyslal niekoľko skvelých pasov, ale ani tie ku gólu neviedli. Patril k lepším, ale tiež sa stratil so zápasom.

Róbert Mak (3) – Nebolo to jeho stretnutie. Veľa vecí mu nevyšlo, keď bol akýsi stvrdnutý. No aj tak sa dostal do dvoch šancí, zrejme našich najväčších v zápase, no aj pri zakončení ukázal zápasovú nepohodu.

Ondrej Duda (3,5) – Prvýkrát nastúpil takto vo dvojici s Hamšíkom. Snažil sa predviesť niektoré veci v jeho štýle, ale originál je len jeden. No v každom prípade v niektorých momentoch naznačil potenciál, no treba dodať, že tých momentov malo byť výrazne viac, keďže išiel na trávnik kvôli tomu, aby pomohol prelomiť obranu súpera, čo sa nepodarilo.

Marek Hamšík (5,5) – V prvom polčase bol suverénne najlepším hráčom na ihrisku. Jeho prehľad v hre a prihrávky spievali. V druhom dejstve ho až tak vidieť nebolo, aj preto ani on nepomohol prekonať lotyšskú obranu.

Vladimír Weiss (4) – Na začiatku mu jeho kľučky smerom dovnútra ešte vychádzali. Raz sa dostal vďaka nej do šance, hoci pri nej veľmi zle zakončil. Tiež vybojoval štandardné situácie. No súperova obrana jeho zámery neskôr vedela prečítať a odzbrojiť ho, keďže stále opakoval tú istú kľučku.

Michal Ďuriš (4) – Najviac zaujal vtedy, keď pätičkami rozvinul útočné akcie, čo predviedol celkovo trikrát. Síce sa snažil, ale ani to neviedlo k úspechu. V prvom polčase mal lepšie hlavičkovať z dobrej pozície po rohu a v druhom dejstve mal ustáť osobný súboj, keď sa už pretláčal do šance.  

Dušan Švento, Erik Sabo (bez známky) – Nastúpili iba v závere zápasu, keď nahradili Škrtela s Hamšíkom, ktorí hlásili menšie zdravotné problémy.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon