Main Content

Kozák sa s tým nepáral, urobil až osem zmien v základnej zostave

pondelok, 28. marec 2016 20:51 | Autor: Filip Chudý

Kozák sa s tým nepáral, urobil až osem zmien v základnej zostave
Kozák sa s tým nepáral, urobil až osem zmien v základnej zostave | zdroj: © TASR

Tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák už po stretnutí s Lotyšskom avizoval, že urobí približne šesť, sedem zmien v základnej zostave, no je ich v skutočnosti až osem. Už vieme, kto za nás proti Írom nastúpi.

Už dávnejšie bolo jasné, že proti Írom bude chytať Matúš Kozáčik, keďže Ján Kozák rozhodol, že si s Jánom Muchom rozdelia zápasy. A keďže Mucha chytal proti Lotyšom, bolo logické, že rad príde na Kozáčika.

V obrane sa oproti piatkovému zápasu udiali dve zmeny. Pravá strana zostala (Peter Pekarík, Martin Škrtel), ale nová bude ľavá. Jána Ďuricu nahradí Kornel Saláta a Tomáša Hubočana Dušan Švento.

Zmeníme aj systém, keď nebudeme hrať 4-1-4-1, ako proti Lotyšsku, ale vraciame sa k 4-2-3-1. Na pozícii defenzívnych stredopoliarov nahradia zranených Juraja Kucku s Viktorom Pečovským tentoraz Ján Greguš s Erikom Sabom. Patrik Hrošovský a Ondrej Duda začnú najbližší zápas na lavičke.

Marek Hamšík hrať bude aj teraz, ale okolo neho bude úplne nové ofenzívne trio. Na pravom krídle nahradí Róberta Maka Stanislav Šesták a na ľavom Vladimíra Weissa Miroslav Stoch. Na hrote nastúpi Róbert Vittek.

Zdravotné problémy majú Tomáš Hubočan a Michal Ďuriš, ich štart je preto trochu otázny, ostatní, čo cestovali do Írska, by mali byť k dispozícii.

Naša zostava proti Írsku:

Kozáčik
Pekarík   Škrtel   Saláta   Švento
Greguš   Sabo
Šesták   Hamšík   Stoch  
Vittek