Main Content

Tawamba na odchode, Slovensko tak zrejme neposilní

utorok, 29. marec 2016 11:21 | Autor: Filip Chudý

Tawamba na odchode, Slovensko tak zrejme neposilní
Tawamba na odchode, Slovensko tak zrejme neposilní | zdroj: © TASR

Kamerunský univerzál Leandre Gael Tawamba Kana nedávno prejavil záujem reprezentovať Slovensko. No zrejme sa tak definitívne nestane, pretože v najbližších hodinách by mal prestúpiť do zahraničia.

Hviezda Zlatých Moraviec, ktorá na našich trávnikoch hrávala aj v Nitre a Ružomberku, verejne prejavila záujem o reprezentovanie Slovenska. Tawamba si možnosť získania slovenského pasu už aj zisťoval. No ešte skôr než by oň mohol zažiadať, táto možnosť zrejme definitívne padne.

Začína sa napĺňať totiž scenár, ktorý sme predpokladali už počas zimy. V tom čase síce Tawamba ešte zostal na Slovensku a jeho prestup sa nezrealizoval, ale už vtedy sme napísali, že Zlatým Moravciam ešte pomôže v prvých jarných kolách, no potom je jeho prestup veľmi reálny. No ak by odišiel, jeho možnosť hrať niekedy za Slovensko by bola asi definitívne pochovaná.

Dnes v denníku Šport ekonomický riaditeľ ViOn-u Zlaté Moravce Martin Ondrejka potvrdil očakávanú správu: „Viem len toľko, že Tawamba má prestúpiť do Kazachstanu a múdrejší budeme zajtra.“ Najviac sa spomína záujem Šachtaru Karaganda, ktorý trénuje Jozef Vukušič. Ten ho na Slovensko priviedol a bral ho so sebou odvtedy takmer všade. A niečo sa šepká aj o Kajrate Almaty, ktorý minulé tri roky trénoval Vladimír Weiss. Prestupovať v Kazachstane sa môže do konca tohto týždňa.