Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Írsko – Slovensko

streda, 30. marec 2016 08:54 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Írsko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Írsko – Slovensko | zdroj: © TASR

Aj v druhom zápase v roku 2016 sme remizovali. Na horúcej írskej pôde sa zrodil výsledok 2:2, pričom z hry sme gól nedostali. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (5,5) – Prežil veľmi nešťastný zápas. Išli naňho tri strely, z toho dve z pokutových kopov, pričom jeden akože zapríčinil. Úspešný zákrok predviedol iba pri tvrdej strele McCleana, viac nemal kde pridať. Pohyb v pokutovom výkopy bol v poriadku, výkopy na pár výnimiek tiež.

Peter Pekarík (7) – Oproti minulému zápasu sa výrazne zlepšil. V defenzíve to bolo v poriadku, smerom do ofenzívy zas išiel vpred v správnych momentoch. Zaujala pekná narážačka s Vittekom a neskôr po podobnej krídelnej akcii už padol vyrovnávajúci gól.   

Martin Škrtel (6) – Na našu smolu vyrobil pokutový kop, na jeho smolu to bolo na ostrovoch, kde budú mať zas o čom hovoriť. No v práci obrancu ukázal po zranení zlepšenie, a to nielen v tom, že vydržal na trávniku celý zápas.

Kornel Saláta (6) – Pred druhým gólom mohol ísť hlavou do výkopu brankára, hoci to sa dá povedať aj o Škrtelovi, keďže lopta išla medzi nich. Svoje si odviedol, nebál sa futbalových riešení, čo je plus, no vie mať na trávniku aj výraznejší prejav.

Dušan Švento (6) – Na začiatku mal niekoľko ofenzívnych výpadov, pri ktorých ukázal chuť do futbalu, no tiež pri defenzíve jeho trochu strana viac horela ako pravá, keďže na jej nechal občas súperovi priestor. Pochváliť ho treba za zblokovanie hlavičky O´Shea po rohu, ktorá mohla skončiť gólom.

Ján Greguš (6) – Občas mal síce mierne problémy so správnym postavením, ale to poväčšine iba v prvých minútach, čo bolo zapríčinené aj tým, že sme takto hrali prvýkrát. Svoje si odviedol, určite nesklamal, ale už hral v reprezentácii aj lepšie.

Erik Sabo (7) – V prvom polčase ukázal veľkú chuť do futbalu. Správne pochopil, že je to zrejme jeho najväčšia a zároveň možno aj posledná šanca zabojovať o Euro. Náš prvý gól patrí na 70 percent jemu, Stoch dal už len čerešničku. Menším negatívom bolo to, že teoreticky ho za premotivovanosť mohol rozhodca vylúčiť, keďže v priebehu približne päť sekúnd urobil dva žlté fauly. A pozor si treba dať aj na straty lôpt pri napádaní súpera, pretože jedna jeho strata vyústila v prvý inkasovaný gól a tým aj v obrat skóre. Ale pozitíva uňho prevažovali.

Stanislav Šesták (4) – Nebol to z jeho strany výkon, aký by sme chceli. V prvom polčase bol dlho absolútne neviditeľný. No ukázal sa v správnom čase, keď sa zapojil do druhej gólovej akcie. Ani v druhom dejstve toho veľa neukázal.

Marek Hamšík (7) – V tomto stretnutí nebol až tak viditeľný, ako sme si zvykli, ale to bolo zrejme spôsobené aj tým, že na všetky svetové strany mal okolo seba (staro)nové mená. Škoda, že si v úvode lepšie neprebral oblúčik od Vitteka, mohol byť sám pred brankárom. No práve jeho prenesenie na pravú stranu bolo základom pre druhý náš gól. V druhom dejstve vykúzlil skvelú kolmicu na Stocha. Značne pomohol aj defenzíve.

Miroslav Stoch (6) – Ani naše druhé krídlo sa nedostalo tak do hry, ako by sme potrebovali. No bol v nej určite viac ako Šesták. Možno aj preto strelil náš prvý gól, keď dobre išiel s útokom a ukážkovo zakončil. Škoda jeho nájazdu v druhom dejstve, pri ktorom sa ukázalo, že nemá zápasovú prax a v závere šprintu mu došla para.

Róbert Vittek (7) – Patril k našim najlepším hráčom. Vyhrával veľkú väčšinu hlavičkových súbojov, pričom v nich má útočník voči stopérom nevýhodu. Dobre sa zapájal do hry, keď sa nebál ísť ani hlboko do ihriska. Vykúzlil už v 3.minúte famózny oblúčik na Hamšíka, s Pekaríkom predviedli ukážkovú narážačku a bol dôležitým článkom kombinácie, ktorá vyústila v nájazd Stocha. Tým iba potvrdil svoju dobrú medzihru v tomto stretnutí. Bol aj pri vyrovnávajúcom góle.

Vladimír Weiss, Róbert Mak, Ondrej Duda, Adam Nemec, Patrik Hrošovský, Lukáš Tesák (bez známky) – Prví štyria menovaní odohrali síce dostatok minút na hodnotenie, ale bolo to vo fáze, keď zápas už bol práve striedaniami rozbitý, preto ich radšej nebudeme známkovať. Len dodáme, že základné povinnosti si splnili, viac vzhľadom na okolnosti nepridali.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon