Main Content

Najväčšia hviezda KHL sa možno opäť vráti do NHL

streda, 30. marec 2016 13:20 | Autor: Dávid Lech

Najväčšia hviezda KHL sa možno opäť vráti do NHL
Najväčšia hviezda KHL sa možno opäť vráti do NHL | zdroj: © TASR

Po sezóne 2015/2016 sa v KHL mnohým hráčom končí platnosť kontraktu. Zmluva vyprší aj najväčšej hviezde ruskej nadnárodnej ligy, ktorá by sa podľa najnovších informácií mohla vrátiť do NHL.

Hneď niekoľko zámorských tímov upiera svoje zraky do Ruska, kde hľadá potencionálne posily pre nasledujúci ročník. Kontrakt sa končí viacerým mimoriadne kvalitným hokejistom a v pozícii voľného hráča by sa mala ocitnúť aj najväčšia hviezda KHL Alexander Radulov (Sergej Mozjakin nám iste odpustí).

Práve útočník CSKA Moskva je jediným hráčom, ktorý dokáže držať výkonnostný krok so spomínaným Mozjakinom a herne prevyšuje výkonnosť opory Metallurgu Magnitogorsk. 29-ročný krídelník v minulosti už v NHL pôsobil a v kariére v najlepšej hokejovej lige sveta odohral dovedna 154 duelov so ziskom 102 kanadských bodov.

Kvôli svojskej výbušnej povahe sa ale v zámorskej profilige nikdy „nenašiel.“ Situácia by sa ale mohla zmeniť po tejto sezóne. Radulova možno pokojne označiť za najlepšieho hokejistu v Európe a hráč jeho kvalít vzbudzuje veľký záujem aj v USA a Kanade. Web letsgobruins.net prišiel s odvolaním sa na ruský portál allhockey.ru so správou, ktorá hovorí o eminentnom záujme Toronta Maple Leafs o kontroverzného Rusa.

Ten by bol budúcu sezónu s určitosťou pod drobnohľadom rešpektovaného kouča Mike Babcocka, ktorý by si s komplikovanou povahou potencionálnej posily „javorových listov“ zrejme dokázal poradiť. Radulov je hráč svetových parametrov a hrať v tzv. mekke hokeja je určite lákavá ponuka pre akéhokoľvek hokejistu. Výrazne dopomôcť jeho prestupu do Toronta by mohol aj fakt, že spoločne s ním by sa mal do zámoria sťahovať aj spoluhráč Nikita Zajcev. V organizácii „javorových listov“ už navyše pôsobí Rus Nikita Sošnikov.

V lete údajne možno očakávať prílev ruských hráčov do KHL. Pozícia najprestížnejšej európskej hokejovej ligy vo svete klesá a záujem o odchod do zámoria prejavili aj ďalšie hviezdy ligy vrátane Jevgenija Dadonova či Vadima Šipačjova.