Main Content

Chicago nehrá dobre. Hrozí mu skorý koniec sezóny?

streda, 30. marec 2016 13:03 | Autor: Dávid Lech

Chicago nehrá dobre. Hrozí mu skorý koniec sezóny?
Chicago nehrá dobre. Hrozí mu skorý koniec sezóny? | zdroj: © TASR

Chicago Blackhawks, ktoré je v tomto ročníku v pozícii obhajcu Stanley Cupu, predvádza v marci podpriemerné výkony. Je to predobraz neúspechu „jastrabov“ v play-off?

5 víťazstiev a 8 prehier. Taká je bilancia Chicaga Blackhawks za marec. V posledných desiatich zápasoch zverenci Joela Quennevillea prehrali sedemkrát. Ak sa navyše hráčom Chicaga v marci podarilo vyhrať, bolo to vždy proti klubu, ktorému sa podľa tabuľkového postavenia mala skončiť sezóna pred bránami vyraďovacích bojov.

Fanúšikovia klubu z veterného mesta sa rozdelili na dva tábory. Prvá skupina je optimistická, poukazuje na predchádzajúce sezóny, v ktorých Chicago pred play-off rovnako nepodávalo presvedčivé výkony, no neskôr získalo Stanley Cup. Ostatní fanúšikovia sú však pesimistickí a očakávajú neúspešnú sezónu – na čo hokejoví priaznivci v Chicagu jednoducho nie sú zvyknutí.

Nie je dôvod na paniku. Pripomeňme, že Blackhawks stratili štyri z posledných šiestich duelov (na konci základnej časti minulej sezóny) a mali veľké problémy v prvom kole predtým než získali svoj tretí Stanley Cup. Vedení Jonathanom Toewsom, Patrickom Kaneom a Duncanom Keithom lepšie chápu dôvody úspechu v play-off ako všetky ostatné tímy ligy, s výnimkou Los Angeles Kings. Blackhawks dobre vedia, aké zmeny sú potrebné na víťazstvá v apríli, máji a júni,“ píše na webe usatoday.com svoj názor jeden z najväčších hokejových odborníkov v zámorí, renomovaný novinár Kevin Allen.

Americký redaktor vidí veľký prínos v príchode posíl Andrewa Ladda, Tomáša Fleischmanna, Dalea Weisea a Christiana Ehrhoffa, ktorí by mohli v play-off výrazne oživiť hru Chicaga. Allen si tak kladie predovšetkým otázku, či bude kouč Quenneville dôverovať aj iným obrancom okrem overeného kvarteta Keith, Seabrook, Hjalmarsson a Rozsíval.

Ani to by však nemusel byť taký veľký problém. Chicago Blackhawks vlani získalo Stanley Cup a prakticky celé play-off od zranenia Michala Rozsívala odohralo so štyrmi bekmi, ktorí na ľade pravidelne rotovali.

Blackhawks poznajú svoje slabiny. Prvé kolo bude pre tím veľkou skúškou, zvlášť ak budú hrať proti Saint Louis Blues. Ak sa ale Chicago dostane cez prvé kolo, budú to opäť Blackhawks, akých poznáme od roku 2010,“ myslí si Kevin Allen, ktorý stále vidí šance Chicaga Blackhawks na obhajobu Stanley Cupu veľmi reálne a z nepresvedčivej marcovej formy amerického tímu si zjavne nerobí vedu.