Main Content

Slovák Kudroč skolaboval pri odchode do šatne

streda, 30. marec 2016 21:51 | Autor: TASR

Slovák Kudroč skolaboval pri odchode do šatne
Slovák Kudroč skolaboval pri odchode do šatne | zdroj: © TASR

Praha 30. marca (TASR) - Slovenský hokejový obranca Kristián Kudroč nedohral stredajší druhý zápas semifinále play off českej extraligy na ľade Sparty Praha, v ktorom jeho Škoda Plzeň prehrala 3:4.

Pri odchode do šatne po druhej tretine náhle skolaboval. Zdravotníci ho s kyslíkovou maskou na tvári preniesli do ošetrovne v útrobách O2 arény a následne ho sanitka previezla do nemocnice.

Hráči Škody Plzeň zažili nepríjemné chvíle, keď pri odchode do šatne zbadali, ako sa ich slovenský spoluhráč nečakane zrútil k zemi. Dramatický okamih zostal väčšine divákov v hale utajený, okrem hráčov ho videli iba televízne reportérky. Podľa informácií portálu iDnes.cz je už Kudroč pri vedomí. Zatiaľ nie je jasné, čo náhly kolaps spôsobilo. Lekár Sparty Antonín Chochola vylúčil srdcové zlyhanie, viac povedia až ďalšie vyšetrenia.

Kudroč utrpel už v auguste 2014 počas prípravného zápasu o Pohár prezidenta Kazachstanu medzi jeho vtedajším tímom Avangard Omsk a Neftechimikom Nižnekamsk ťažký otras mozgu, po ktorom bol dlhší čas v opatere neurochirurgov. Robustnému zadákovi, pre ktorého to nebol prvý otras, vtedy hrozil predčasný koniec kariéry, napokon však v nej pokračoval.