Main Content

Íri sa smejú slovenskej obrane. Oprávnene?

štvrtok, 31. marec 2016 10:38 | Autor: Martin Gregor

Íri sa smejú slovenskej obrane. Oprávnene?
Íri sa smejú slovenskej obrane. Oprávnene? | zdroj: © TASR

Íri sú sebavedomý národ. Napriek tomu, že proti Slovensku toho moc nepredviedli, ich plátok si poriadne rypol radšej do Slovenska.

Írsky denník Irish Independent si po zápase Írska so Slovenskom (2-2) neodpustil zosmiešniť slovenskú obranu, ku ktorej napísal: ,,Ak Shane Long dokázal prechádzať obranou Slovenska tak jednoducho, čo s ňou así urobí tempo galaktického Garetha Balea?“, narážajúc na to, že našich reprezentantov čaká v základnej skupine Euro 2016 výber Walesu, ktorého je Bale najväčšou hviezdou.

Íri zabudli pripomenúť viacero faktov o zložení slovenskej obrany a záložnej formácie. Zo štvorice obrancov v nej totiž boli len dvaja, ktorí patria do základnej zostavy (Škrtel a Pekarík). Chýbali v nej dôležité súčiastky v podobe Hubočana a Ďuricu. Zároveň Slováci nastúpili bez defenzívnych pilierov Kucku a Pečovského.

Napriek tomu bola kritika írskeho plátku minimálne zvláštna. Kým Slováci z hry neinkasovali ani raz (oba góly sme dostali z penalty – prvá bola vymyslená), ich „miláčikom“ sa to “podarilo” dvakrát – prvý gól dostali po hrubej defenzívnej chybe, druhý si dali dokonca vlastný. Slovensko rozhodne nemalo v zápase horšiu obranu ako domáce mužstvo, je preto vôbec ťažko polemizovať o tom, čo vlastne chcel Irish Independent svojou kritikou naozaj povedať.