Main Content

Zreľák zničil Turkov a turecké kluby sa už začínajú hlásiť

piatok, 1. apríl 2016 08:56 | Autor: Filip Chudý

Adam Zreľák
Adam Zreľák | zdroj: © TASR

V utorkovom kvalifikačnom zápase 21-tiek strelil Adam Zreľák hetrik do siete Turecka. To podľa očakávania vzbudilo záujem v krajine polmesiaca, pričom je už aj verejne známy prvý klub, ktorý útočník Slovana zaujal.

Viaceré turecké média vyšli pred niekoľkými hodinami s prakticky tou istou správou. Adam Zreľák sa vďaka výkonu proti ich 21-tke dostal na zoznam prípadných posíl Trabzonsporu. Skauti tohto klubu ho začnú ešte pozornejšie sledovať, pričom ak ich presvedčí o svojich kvalitách aj počas sledovania, funkcionári tohto popredného tureckého klubu, ktorý pravidelne hráva európske poháre, oslovia Slovan s otázkou prestupu.

 

Zreľák má v Slovane zmluvu do konca budúcej sezóny, plus je tam ročná opcia, čiže belasí sa s jeho prípadným predajom ponáhľať nemusia. Ak 21-tka postúpi na budúcoročné ME do Poľska, čo zrejme postúpi, potom by teoreticky mohli v Slovane čakať až do budúceho leta, keď by hráčova cena mohla ísť hore.

 

Jednonásobný slovenský reprezentant a kapitán 21-tky zaujal v nedávnej minulosti aj iné kluby. Bol dokonca aj na skúške v CSKA Moskva, či mal oňho záujem aktuálny líder anglickej ligy Leicester. A možno predpokladať aj záujem ďalších klubov, ktoré nejdú s bubnom na zajace, ako Trabzonspor. No na ten by sa mohol Zreľák teoreticky popýtať aj svojho spoluhráča Róberta Vitteka, ktorý v ňom nie tak dávno hral.