Main Content

Škrtel sa vráti ešte silnejší a najlepšie už na Eure

piatok, 1. apríl 2016 08:57 | Autor: Filip Chudý

Škrtel sa vráti ešte silnejší a najlepšie už na Eure
Škrtel sa vráti ešte silnejší a najlepšie už na Eure | zdroj: © TASR

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel prežíva trochu horšie obdobie. Po zranení sa mu nevydarilo niekoľko drobných vecí a už doňho veľa ľudí hádže kamene. No to ho ešte posilní a čoskoro tu bude starý dobrý, ak nie aj lepší, Škrtel.

Komentár Filipa Chudého

 

Súčasný stav okolo Martina Škrtela síce najhorším obdobím v jeho kariére nemožno ani náznakom nazvať, keďže napríklad v mladom veku bol vážne zranený, ale diplomaticky povedané, kapitán našej reprezentácie prežíva horšie dni.

 

Všetko sa začalo koncom minulého roka, keď si natrhol sval a šľachu na nohe. Podrobné vyšetrenia jeho zranenia odhalili, že spomínané problémy ho vyradia na približne šesť až osem týždňov. No kvôli zle nastavenému tréningu, na čo sa sám sťažoval, si zranenie obnovil. Preto sa dostal do hry neskôr, ako sa plánovalo. Začal v juniorke, pričom v druhom zápase za ňu dostal po podráždenej reakcii červenú kartu. Nasledoval ligový zápas v Southamptone, kde hostia viedli v polčase 2:0, ale v druhom polčase už so Škrtelom na trávniku prehrali 3:2. Spustila sa naňho až hysterická lavína kritiky, pričom do toho sa objavili aj správy, že vraj ho Klopp chce predať.

 

V takomto rozpoložení prišiel na reprezentačný zraz, kde sa o týchto veciach nechcel s novinármi baviť. V Írsku zapríčinil pokutový kop a britské médiá kopú doňho opäť. Síce písali nezmysly iba o priepustnej slovenskej obrane, ale každému je jasné, koho tým mysleli. Ich hráči z našej a nemeckej ligy, ktorí v nej v utorok spolu so Škrtelom ešte hrali, mediálne veľmi nezaujímajú.

 

Pravdou je síce to, že Škrtelovi sa po zranení niekoľko vecí nepodarilo, ale to čo sa okolo neho deje, je až choré. Vyzerá to tak, že akoby Briti využili šancu na to, že si môžu do Škrtela kopnúť. Za osem rokov, čo je hráčom Liverpoolu, im totiž nedal výkonmi šancu, aby naňho mohli povedať čo i len zlé slovo.

 

Ak je to ich nejaká chorá taktika pred Eurom, keďže v skupine máme dva britské štáty, pričom v kvalifikácii na MS 2018 máme tiež dvoch britských súperov, potom by sa to dalo aspoň trochu pochopiť, no inak nie. Lebo ak by sme urobili nejaký priemer výkonnosti hráčov Liverpoolu zo súčasného kádra počas ich pôsobenia v tomto klube, potom by bolo len otázkou to, kto je s veľkým odstupom na druhom mieste za Škrtelom.

 

Kapitánovi našej reprezentácie možno vyčítať len to, že sa nesprával v ostatných dňoch ako profesionál a nepodelil sa o svoje pocity s verejnosťou. Takto totiž nahráva na smeč iba tým, čo ho chcú kritizovať. No aj takáto malá chybička mu bude odpustená, ak prehovorí tam, kde mu to ide najlepšie, čiže na trávniku. Vôbec nepochybujeme o tom, že Škrtel súčasné problémy prekoná a vráti sa ešte silnejší. Pričom ideálne by to bolo na Eure, čím by satisfakčným spôsobom zavrel ústa britským kritikom.