Main Content

Tawamba prestúpil do nám veľmi známeho klubu

piatok, 1. apríl 2016 15:40 | Autor: Filip Chudý

Tawamba prestúpil do nám veľmi známeho klubu
Tawamba prestúpil do nám veľmi známeho klubu | zdroj: © TASR

Kamerunský univerzál Leandre Gael Tawamba Kana dnes spečatil svoj prestup z našej najvyššej súťaže. Jeho nový zamestnávateľ oficiálne potvrdil, že si jednu z už bývalých hviezd našej ligy zmluvne zaviazal.

Leandre Gael Tawamba Kana spojil značnú časť svojej kariéry so Slovenskom. Najprv ho skúšal Slovan Bratislava, ale náš najúspešnejší klub ho neangažoval. Preto sa vrátil do JAR, kde v tom čase pôsobil, no v zime 2013 zakotvil v Nitre, kam si ho dotiahol Jozef Vukušič. Ten v lete toho roku odišiel do Ružomberka a Tawambu si bral so sebou. V lete 2014 Vukušič odišiel do líbyjského klubu Al Ahly Bengázi a Tawamba išiel opäť s ním.

 

No kvôli vojnovému konfliktu sa súťaže v Líbyi nehrali. Kamerunský univerzál tak nemohol nikde hrávať, čo zmenil až jeho príchod do Zlatých Moraviec. V ich drese sa stal na jeseň najlepším strelcom súťaže, čo neuniklo pozornosti zahraničných klubov. A hoci sa jeho prestup dlho odkladal, dnes sa definitívne upiekol.

 

Tawamba prestúpil do kazašského klubu Kajrat Almaty, kde pôsobí náš reprezentant Lukáš Tesák. V minulých troch rokoch tam trénoval Vladimír Weiss spolu s Borisom Kitkom a Romanom Švantnerom, pričom ich zverencami boli aj Ľubomír Michalík a Miloš Lačný, či nám známy Gambijčan Momodou Ceesay. Tawamba zaujal Kajrat aj v zime, keď vo vzájomnom prípravnom zápase mu pri remíze 1:1 strelil gól. Zmluvu s víťazom Kazašského pohára podpísal na rok s dvojročnou opciou.