Main Content

Ján Kozák má problém: Michal Ďuriš sa hrozivo zranil (video)

pondelok, 4. apríl 2016 09:00 | Autor: Filip Chudý

Ján Kozák má problém: Michal Ďuriš sa hrozivo zranil (video)
Ján Kozák má problém: Michal Ďuriš sa hrozivo zranil (video) | zdroj: © TASR

Reprezentačný útočník Michal Ďuriš utrpel vo víkendovom zápase proti Jihlave hrozivo vyzerajúce zranenie členka. Na ako dlho vypadne Ďuriš z futbalového kolotoča a stihne vôbec Euro?

Cez víkend sa síce Plzeň priblížila k titulu, ale kruto za to zaplatila. Na svoj zápas proti Jihlave nastupovali Plzenčania s vedomím, že Sparta prehrala v Uherskom Hradišti so Slováckom 2:0. Preto sa im nastupovalo ľahšie, pričom po stretnutí s Jihlavou sa priblížili k obhajobe titulu ešte viac. Zverencov Michala Hippa porazili 2:0 a v tabuľke majú na čele náskok deväť bodov.

 

Ale to ich v tejto chvíli prioritne nezaujíma, keďže v druhom polčase za stavu 1:0 utrpel najlepší ligový strelec Michal Ďuriš hrozivo vyzrejúce zranenie. Slovenský útočník z veľkej výšky zle dopadol na ľavý členok, ktorý sa mu vykrútil do nebezpečného uhla. Ďuriš zreval od bolesti a zvíjal sa na trávniku, z ktorého ho okamžite museli odviesť, pričom jeho išiel rovno do nemocnice.

 

Presný rozsah zranenia ešte oznámený nebol. Dobrou správou je to, že by nemal mať po prvotných správach českých médií nič zlomené, no čo mu presne je, to sa bude dať zistiť až vtedy, keď sa zmenší opuch postihnutého miesta. V každom prípade sa Ďurišova absencia bude počítať v týždňoch. Ak bude jeho pauza viac ako dvojmesačná, Euro zrejme nestihne. 

(zdroj: isport.cz)