Main Content

Ideálna zostava 25. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 4. apríl 2016 09:17 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 25. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 25. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Po reprezentačnej prestávke pokračoval jarný program Fortuna ligy ďalším kolom, ale nič zásadné do tabuľky nepriniesol. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

 

Igor Šemrinec (Trenčín) – Vzhľadom na priebeh zápasu v Zlatých Moravciach, v ktorom Trenčín herne dominoval, to znie možno paradoxne, ale nebyť výkonu Šemrinca, hostia možno ani nevyhrajú. Za stavu 0:0 vychytal v čistej šanci Gešnábela a za stavu 0:1 nedovolil skvelým zákrokom vyrovnať Perišičovi. Ak by inkasoval, hostia by to mali so ziskom troch bodov ťažké.

 

Obrancovia

 

Lukáš Skovajsa(Trenčín) – Odohral v Zlatých Moravciach dobrý zápas. Síce nemal veľa roboty, ale všetku zvládol k spokojnosti. Veci riešil futbalovo, dobrou rozohrávkou vedel založiť útok. V závere uchránil aj čisté konto hostí, keď výborným sklzom zblokoval strelu Kuzmu.

 

Ján Maslo(Ružomberok) – Ak si odmyslíme jednu viac-menej náhodnú akciu, ktorá ale skončila gólom, potom Liptáci hosťujúcich Trnavčanov do ničoho nepustili. Ján Maslo kraľoval obom pokutovým územiam, pričom to bol práve on, kto sa postaral o víťazný gól zápasu.

 

Kornel Saláta (Slovan) – Kvalitná belasá defenzíva sa v plnej paráde ukázala aj v Dunajskej Strede, keď bola základom víťazstva Slovana. Hostia toho domácim veľa nedovolili. Saláta opäť odvracal útoky súpera, pričom teraz sa mu to darilo aj so zranením, ktoré ho limitovalo hlavne na konci.   

 

Kingsley Madu (Trenčín) – Už v nedávnej minulosti ukázal, že v Zlatých Moravciach sa mu darí, čo potvrdil aj v nedeľnom zápase. Bol aktívny, hlavne vďaka nemu bola ľavá strana Trenčína živšia ako pravá. A až na jednu chybičku stíhal aj sám brániť, keďže krídla pred ním to mali na saláme.

 

Stredopoliari

 

Marko Milinkovič (Slovan) – Belasí si už asi spočítali, ktorú súťaž môžu v tejto sezóne skôr vyhrať, preto svojho kapitána trochu šetrili. V Dunajskej Strede odohral len záverečných 22 minút, ale aj za ten čas schoval do vrecka nielen takmer všetkých hráčov v tomto zápase, ale aj v celom kole. Rozdával geniálne lopty a s prehľadom pečatil víťazstvo.

 

Štefan Pekár (Myjava) – Na jar nehráva tak vysoko, ako zvykol, ale na preňho stiahnutej pozícii ukazuje svoju dôležitosť. Vie totiž držať celú myjavskú hru, ktorá je kompaktná vzadu a nebezpečná aj smerom dopredu. Keď sa vysunul trochu vyššie, takmer aj strelil gól, ale Kóňovu prihrávku poslal len do tyče.

 

Ryan Koolwijk (Trenčín) – Mal výraznú zásluhu na tom, že Trenčín v Zlatých Moravciach herne dominoval. Dobre rozdeľoval lopty, umne zakladal akcie a v správnom čase prenášal ťažisko hry. No a čo je to najpodstatnejšie, tak to bol práve on, kto strelil víťazný gól, keď veľmi pekne trafil z priameho kopu.

 

Martin Nagy (Ružomberok) – Rozdiel v piatkovej predohrávke urobili hlavne výkony mužstiev v strede poľa. Kým hostia na čele s Baezom boli nervózni, domáci si hrali svoju hru, ktorá ich priviedla k víťazstvu. Veľmi dôležitým článkom bol Nagy, ktorý prepojil ofenzívu s defenzívou a odmenou za výkon mu bola asistencia pri góle Lačného.

 

Štefan Zošák (Ružomberok) – Futbal mu chutí v celej sezóne. Spomedzi všetkých Liptákov má najvyrovnanejšiu výkonnosť, čo potvrdil aj proti Trnave. Nešetril pohybom, v ofenzíve bol aktívny a dočkal sa zaslúženej odmeny, keď práve jeho gól hlavou naštartoval výsledkový obrat.

 

Útočník

 

Pavol Šafranko (Podbrezová) – Obhospodaroval veľký priestor, keď stíhal byť na viacerých ofenzívnych pozíciách. Možno aj preto bol podbrezovský útok lepší ako ten michalovský, čo urobilo v zápase rozdiel. Dobrým pohybom si vypýtal loptu od Peševského a pretlačil ju do brány, čo sa ukázalo ako zlomový moment stretnutia.