Main Content

Hviezdny Portugalčan na lane Manchestru United

pondelok, 4. apríl 2016 10:47 | Autor: Timotej Gašper

Hviezdny Portugalčan na lane Manchestru United
Hviezdny Portugalčan na lane Manchestru United | zdroj: © TASR

Prestupové obdobie ešte ani zďaleka nezačalo, no „Červení diabli“ sú spojovaní už s ďalšou hviezdou. Tentokrát sa podľa portugalského denníka A Bola zamerali na mladý objav sezóny, ktorý oblieka dres Benficy Lisabon.

Osemnásťročný Renato Sanches je opäť stredobodom prestupových špekulácií. Univerzálny záložník schopný hrať na poste defenzívneho štítu aj ofenzívneho stredopoliara v nedeľu ráno zaplnil titulnú stranu športového plátku A Bola, podľa ktorého sa stal prestupovým cieľom číslo jeden pre veľký Manchester United.
 
Hlavným dôvodom prestupu by sa mala stať možná spolupráca s krajanom Josem Mourinhom, píše A Bola.
 
Klub z Old Traffordu si na mladý zázrak vyčlenil astronomických 50 miliónov eur, čo sa nielen v britských médiách berie sa viac než preplatenú sumu za hráča s minimom skúsenosti.
 
Ako bolo vyššie spomenuté, Manchester nieje jediným klubom, ktorý si na portugalský talent brúsi zuby. V hre o Renatove služby je aj AC Miláno, Arsenal Londýn, Sevilla, Atlético Madrid a francúzske PSG. Iba Paríž by však v prípade ponuky 50 miliónov dokázal United konkurovať.
 
Sanches počas tejto sezóny nastúpil v prvom tíme Benficy už na vyše 25 zápasov a každou jednou šancou od trénera dokazuje, že v ňom drieme obrovský potenciál. Zatiaľ je však otázne, kde ho bude rozvíjať ďalej.
 
Zdroj: 101greatgoals.com