Main Content

Lalkovičov kľúč do A-tímu Chelsea: Dobrá hra, góly a kus šťastia

streda, 11. máj 2011 11:50 | Autor: Matej Dedinský

Lalkovičov kľúč do A-tímu Chelsea: Dobrá hra, góly a kus šťastia
Lalkovičov kľúč do A-tímu Chelsea: Dobrá hra, góly a kus šťastia | zdroj: foto: zdroj Milan Lalkovič

Futbalista Galádovej „dvadsaťjednotky“ a B-tímu FC Chelsea Milan Lalkovič triumfoval v južnej divízii a stal sa majstrom v Lige rezervných mužstiev. „Modrí“ mladíci porazili v predposlednom kole Wolverhampton 3:0 a stali sa divíznymi šampiónmi už v predstihu. Slovenský talent na ostrovoch poskytol Športu7 svoju výpoveď.

Košický mladík strelil v tomto ročníku 12 gólov a nad končiacou sezónou neskrýva spokojnosť. 16. mája čaká na mladých Londýnčanov Finále rezervných tímov, kde sa v boji o celkové prvenstvo stretnú s lídrom severnej divízie. Bude to jeden z dvojice Manchester United alebo Blackburn Rovers. „Je to najlepšie divízne finále, aké na ostrovoch môže byť. Veľmi sa na to tešíme a želám si, aby sme v tomto zápase zvíťazili. Nepochybne nás čaká vážne a skvelé stretnutie. Na naše zápasy chodí veľa futbalových nadšencov. Myslím, že na finále ich môže prísť okolo 10 000, ak nie viac. Aj z toho je zrejmé, že tento úspech vnímajú ľudia veľmi pozorne a so záujmom,“ teší sa osemnásťročný Lalkovič a pokračuje: „Chcel by som streliť ešte nejaký gól v zostávajúcom zápase. Taktiež by ma potešilo, keby sme zvíťazili v prvom kvalifikačnom dueli našej „dvadsaťjednotky.“

Milan hráva za „béčko“ londýnskeho klubu. Na otázku Športu7, kedy oblečie dres v najvyššej súťaži spolu s Johnom Terrym, Petrom Čechom a ďalšími ikonami "The Blues", sa len nádejne pousmeje: „To je dobrá otázka. Samozrejme, že sa pokúsim urobiť všetko, aby som v A-tíme čoskoro hrával. Aby to tak bolo, musím hrávať dobre a dávať dôležité góly. Pri tom všetkom by bolo fajn, keby sa na moju stranu priklonilo aj kus šťastia,“ želá si futbalový talent.

Lalkovičovi starší spoluhráči zrejme titul v Premier League neobhája a prepustia na anglický ligový trón najväčšieho rivala Manchester United. Osemnásťročný reprezentant "dvadsaťjednotky" hľadal dôvody tohto neúspechu: „Uprostred sezóny sme boli v istej hernej kríze. Až po čase sme znovu vykročili za obhajobou. Škoda toho ostatného zápasu na United. Napokon sme druhí. Ale aj to je predsa v súťaži super postavenie,“ uzatvára pre Šport7 Milan Lalkovič.