Main Content

5 najlepších hokejistov, ktorí prisľúbili účasť na MS 2016

pondelok, 4. apríl 2016 16:22 | Autor: Dávid Lech

5 najlepších hokejistov, ktorí prisľúbili účasť na MS 2016
5 najlepších hokejistov, ktorí prisľúbili účasť na MS 2016 | zdroj: © TASR

Viacerým hokejistom sa už skončila sezóna a po kontaktovaní národným tímom neváhali a prisľúbili svoju účasť na tohtoročných MS v hokeji v Rusku. Predstavujeme 5 najlepších hráčov, ktorí by na svetovom šampionáte v máji nemali chýbať.

5. Sven Andrighetto
 



Forward Montrealu Canadiens len nedávno vyhlásil, že veľmi rád pocestuje do Ruska na MS v hokeji 2016. Naopak, jeho krajan a kolega z NHL Sven Bärtschi odmietol pozvánku národného tímu. 23-ročný útočník „Habs“ by ale mal pocestovať do Ruska a na svetovom šampionáte bude vôbec prvýkrát debutovať v seniorskom národnom tíme „helvétov.“

4. Sergej Plotnikov



Po dlhých rokoch strávených v Kontinentálnej hokejovej lige sa Sergej Plotnikov vlani rozhodol okúsiť kvalitu najlepšej hokejovej ligy sveta. V Pittsburghu Penguins sa nedokázal výraznejšie presadiť a pensylvánsky celok ho napokon vymenil do Arizony Coyotes. Zamestnávateľ ruského hokejistu už skôr stratil šancu na postup do vyraďovacej časti a tak je 25-ročný krídelník pripravený vrátiť sa do rodnej krajiny a reprezentovať Rusko na domácej pôde na seniorských MS v hokeji, ktorých sa Plotnikov zúčastnil už dvakrát.

3. Zemgus Girgensons



Jednou z najväčších opôr lotyšskej reprezentácie v Rusku bude nepochybne Zemgus Girgensons. Dobre stavaný 22-ročný forward nemá za sebou príliš vydarenú sezónu a jeho výkonnosť zaostala za očakávaniami. Nutno však dodať, že celá organizácia Buffala Sabres nepredvádzala dobré výkony, čo sa tak odrazilo aj na individuálnych štatistikách mladého Lotyša. Ten bude už v mladom veku jedným z lídrov seniorského výberu svojej krajiny na MS v hokeji a na pôsobenie v národnom tíme sa zjavne teší. Svoju účasť potvrdil vyše mesiac pred začiatkom turnaja.

2. Sergej Bobrovskij



Zhruba dve-tri sezóny sa radí medzi špičku brankárov v National Hockey League. V rokoch minulých sa o ňom hovorilo ako o adeptovi na zisk Vezina Trophy pre najlepšieho gólmana sezóny. Aktuálny ročník mu ale zničilo zranenie, odchytal len 35 stretnutí, v ktorých sa mu príliš nedarilo a 27-ročný brankár si tak zrejme pôjde napraviť chuť z pokazenej sezóny do národného tímu. MS v hokeji sa konajú v rodnej krajine Bobrovskeho a rodák z Novokuznecku by mal byť jednou z najväčších opôr defenzívy „ruskej zbornej.“

1. Auston Matthews



Akonáhle sa draftovej jednotke tohtoročného draftu skončila sezóna, prisľúbil svoju účasť na svetovom šampionáte. USA dáva na seniorských MS v hokeji vždy veľký priestor talentovaným mladíkom a 18-ročný Matthews bude napriek nižšiemu veku patriť medzi lídrov amerického výberu. Aktuálny ročník strávil medzi seniormi v švajčiarskej NLA, kde sa radil medzi najlepších hráčov a účasť mladého forwarda na šampionáte bude pre kvalitu turnaja obrovským prínosom.