Main Content

Kto má najväčšiu šancu na zisk Matthewsa?

utorok, 5. apríl 2016 14:05 | Autor: Dávid Lech

Kto má najväčšiu šancu na zisk Matthewsa?
Kto má najväčšiu šancu na zisk Matthewsa? | zdroj: © TASR

Nik nepochybuje o tom, že Auston Matthews sa stane tohtoročnou draftovou jednotkou. Američan dokonca prezradil, kde by rád odštartoval svoju kariéru v NHL. Najväčšiu šancu na výber z prvého miesta v drafte má ale momentálne iný celok.

Najvyššie šance sa podľa tabuľkového postavenia klubov NHL dávajú na víťazstvo v draftovej lotérii Edmontonu Oilers. Tím z Alberty má 20-percentnú šancu, že pri náhodnej lotérii tímov NHL budú vybraní ako celok, ktorý si bude vyberať na drafte 2016 ako prvý. Vďaka slabým výsledkom v aktuálnom ročníku ďalej nasleduje Toronto Maple Leafs (13,5%), Columbus Blue Jackets (11,5%) a Winnipeg Jets (9,5%).

18-ročný forward, ktorý v lete šokoval hokejovú verejnosť a v hokejovom raste sa rozhodol pokračovať v Európe, odohral aktuálnu sezónu vo Švajčiarsku v najvyššej súťaži NLA. V 36 dueloch v drese ZSC Lions pozbieral 46 kanadských bodov a podľa zámorských odborníkov bol herne niekde úplne inde ako zvyšok ligy.

Megatalentovaný Američan dokonca nedávno nepriamo prezradil, aký je jeho vysnívaný tím NHL: „Tím Coyotes bol dôvodom, prečo som začal hrať hokej,“ cituje slová mladého hokejistu sportsnet.ca.

Arizona Coyotes mala v úvode apríla len 6-percentnú šancu na víťazstvo v draftovej lotérii a vedenie klubu sa k výberu z prvého miesta zrejme nedopracuje ani pomocou výmeny. Manažment Yotes sa totiž nechal počuť, že nie je ochotný vymeniť hviezdneho beka Olivera Ekmana-Larssona za prvú voľbu v tohtoročnom drafte.

Táto informácia zrejme mladého útočníka zarmútila. Matthews je totiž rodákom zo Scottsdale z Arizony, kde sídli aj samotný celok Arizona Coyotes. Draftovanie klubom z jeho rodiska by tak bolo splneným snom amerického reprezentanta, ktorý čoskoro svoje umenie predstaví svetu na MS v hokeji 2016 v Rusku.