Main Content

Prekliatie Tampy Bay pokračuje. Zranila sa aj náhrada za Stamkosa

utorok, 5. apríl 2016 14:00 | Autor: Dávid Lech

Prekliatie Tampy Bay pokračuje. Zranila sa aj náhrada za Stamkosa
Prekliatie Tampy Bay pokračuje. Zranila sa aj náhrada za Stamkosa | zdroj: © TASR

Len nedávno prišiel skutočne tvrdý úder pre Tampu Bay Lightning. Pre lídra „bleskov“ Stevena Stamkosa sa totiž zrejme sezóna tesne pred play-off predčasne skončila. Teraz sa floridský klub musí vyrovnať s ďalšou nepríjemnou situáciou.

26-ročnému Kanaďanovi našlI pri kľúčnej kosti krvnú zrazeninu a Stamkos tak musel okamžite podstúpiť chirurgický zákrok. Podľa prognóz lekárov by mala draftová jednotka z roku 2008 pauzovať 1-3 mesiace a reálne tak hrozí, že na ľad v aktuálnej sezóne už nevykorčuľuje.

Generálny manažér Steve Yzerman sa okamžite začal zamýšľať nad náhradou za Stamkosa v zostave a voľba bola jasná. Na farme sa zastreľovala trojka draftu 2013 Jonathan Drouin. 21-ročný mladík, ktorý v závere sezóny po nezhodách s vedením klubu, predvádza na farme v AHL v Syracuse Crunch momentálne svoj najlepší hokej v ročníku. Dôkazom je 6 gólov v posledných 5 zápasoch.

„Steve Y“ sa podľa thescore.com nechal počuť, že preradenie Drouina do prvého tímu je „niečo, nad čím musia uvažovať,“ no plány vicemajstra NHL z vlaňajšieho ročníka padli ako domček z karát. Jonathan Drouin sa totiž zranil. Kanadský megatalent si v dueli s Uticou priviedol ľahšie zranenie v dolnej časti tela a termín jeho návratu na ľad je tak neznámy.

Už v minulosti s tým mal drobné problémy. Hrali sme šesť zápasov počas uplynulých deviatich dní... Len ho niečo bolí v spodnej časti tela a nemal by byť mimo zostavy príliš dlho,“ povedal kouč Rob Zettler.

Tampa Bay Lightning tak prišla okrem zadáka Antona Stralmana a kapitána Stevena Stamkosa krátko pred začiatkom play-off aj o Drouina, ktorý mohol veľmi vhodne doplniť dieru po zranení „Stammera.“ Obhajoba finálovej účasti Bolts z vlaňajšej sezóny tak bude pre floridský tím veľmi náročná.