Main Content

6 možností pre Kozáka na útočnícky plán B

streda, 6. apríl 2016 08:56 | Autor: Filip Chudý

6 možností pre Kozáka na útočnícky plán B
6 možností pre Kozáka na útočnícky plán B | zdroj: © TASR

Hoci zranenie Michala Ďuriša zrejme nebude tak vážne, ako to na prvý pohľad vyzeralo, jasne to naznačilo, že jediný malý moment môže úplne zničiť plány. Preto treba mať prichystaný niekde v šuplíku aj plán B. Aký môže byť ten náš?

6. Adam Zreľák

 

Ján Kozák síce stále tvrdí, že hráčov z 21-tky neberie preto, že sa tak proste s Pavlom Hapalom dohodol, no kašlať na dohodu, ak iná možnosť nezostane. Jediným schopným útočníkom z 21-tky, ktorý v tejto chvíli môže aspoň trochu pomýšľať na seniorskú reprezentáciu, je Adam Zreľák. Kapitán úspešného výberu a zároveň jeho najlepší strelec by navyše ani 21-tke v čase Eura nechýbal, keďže tá pokračuje v kvalifikácii až na jeseň. Zreľák práve pod Kozákom odohral zatiaľ svoj jediný zápas v reprezentácii. V prípade potreby si naňho môže spomenúť, hoci to, že nevie v klube dať gól ani z obrovských šancí hovorí v jeho neprospech.

 

5. Miloš Lačný

 

Naopak, to Lačný by teraz snáď dal v klube gól aj z toalety vedľa šatne, pričom by na nej mohol v čase kopu do lopty aj sedieť. Lačný má neskutočnú streleckú fazónu, keď skóroval do týchto chvíľ v každom jednom zápase jarnej časti. Ak bude dávať góly ako na bežiacom páse aj naďalej, Kozák si ho bude musieť všimnúť, hoci k nominácii na Euro by potreboval asi trochu viac zranených útočníckych kolegov.  

 

4. Jakub Sylvestr

 

Ďalším kandidátom je Lačného útočná dvojička z Kitkovej 21-tky. Už v nej dostával viac priestoru Sylvestr, čo využil na to, že bol jej najlepším strelcom. A ak by išlo do tuhého, zrejme by aj v tomto prípade dostal Sylvestr prednosť, pretože Kozák ho pozná oveľa lepšie a stále je aj v jeho širšom kádri. Síce na jar nehráva toľko, koľko by mal, ale stále je to výrazne viac, ako napríklad Adam Nemec, ktorý je v užšom kádri.

 

3. Martin Jakubko

 

V užšom kádri bol vlastne až do tohto roku aj Martin Jakubko. Toho vyradilo v zime zranenie a teraz ho do hry na jar nepúšťa skvelá forma Miloša Lačného. No dovolíme si povedať, že keď by si mal Kozák vybrať medzi útočnou dvojicou z Ružomberka, vyberie si Jakubka. Útočný tank si svoju prácu vždy odviedol, navyše má skúsenosti z veľkých zápasov, pričom ako povedal Ján Kozák, bude potrebovať na Euro hráčov so skúsenosťami.

 

2. Erik Jendrišek

 

No skúsenosti z veľkých zápasov a záverečného turnaja má aj Erik Jendrišek, ba dokonca si dovolíme povedať, že ich má ešte väčšie ako Jakubko, hoci je od neho o šesť a pol roka mladší. Na MS 2010 patril ešte do základnej zostavy Vladimíra Weissa, ale postupne z reprezentácie vypadol. Ak budú pred Eurom v kádri zdravotné problémy, Jendrišek má šancu na návrat, veď ani v Crakovii Krakov si nevedie zle.

 

1. Marek Bakoš
 

Dobre si v klube počína aj Bakoš, ktorého vidíme v útočníckom pláne B najvyššie. Lačný totiž Jakubka do hry asi tak skoro nepustí, pričom typologicky sa z menovaných najviac Kozákovi hodí práve Bakoš. V Liberci góly dáva, no proti nemu hovorí to, že v reprezentácii ich nedával, a to bol počas éry predchádzajúcich trénerov útočníkom číslo jeden.

 

Poznámka: Plán B sme vypracovali len z mien, ktoré neboli v ostatnom Kozákovom užšom kádri a tiež sme úplne vylúčili Hološka, ktorého už Kozák nemá prečo opäť volať. Plán B môže vstúpiť do platnosti len vtedy, ak by jeden z trojice Vittek, Ďuriš, Nemec nemohol ísť kvôli zdravotným problémom na Euro, keďže sa to už rysuje tak, že by mali ísť z útočníkov práve oni traja. Tiež sme vynechali krkolomné alternatívy, že Šesták, či Hamšík na hrot a pod.