Main Content

Pozitívne správy z Česka: Michal Ďuriš by mal stihnúť Euro

streda, 6. apríl 2016 08:55 | Autor: Filip Chudý

Pozitívne správy z Česka: Michal Ďuriš by mal stihnúť Euro
Pozitívne správy z Česka: Michal Ďuriš by mal stihnúť Euro | zdroj: © TASR

Reprezentačný útočník Michal Ďuriš utrpel vo víkendovom zápase proti Jihlave hrozivo vyzerajúce zranenie členka. Podrobnejšie vyšetrenia zistili, že jeho zranenie by nemalo byť natoľko vážne, aby zmeškal Euro.

Vo víkendovom zápase českej ligy vyhrala doma Plzeň nad Jihlavou 2:0, ale prišla o svojho najlepšieho strelca. Slovenský reprezentant Michal Ďuriš utrpel nepríjemne vyzerajúce zranenie členka, po ktorom sme sa právom začali pýtať, či to náhodou neohrozí jeho účasť na Eure vo Francúzsku, do ktorého zostávajú približne už len dva mesiace. No môžeme byť zrejme pokojní.   

 

„Máme pozitívne správy, členok nie je zlomený, väzy nie sú pretrhnuté, ale čakáme na ďalšie vyšetrenia, ako je vážne prípadné poranenie väzov. V hre je aj optimistický variant len ťažkého výronu alebo natiahnutia väzov,“ povedal o Ďurišovom zranení pre isport.cz tlačový hovorca Plzne Pavel Pillár.

 

Ak by išlo iba o ťažký výron členka, späť by mohol byť do troch týždňov, čiže by stihol aj záver českej ligy a pred prípadnou účasťou na Eure, ktorá by tým pádom nebola ohrozená, by sa ešte aj rozohral. Jeho účasť na turnaji vo Francúzsku môžu znemožniť už len dve veci, prvou by boli teraz neočakávané problémy a druhou, tou málo pravdepodobnou, to, že by ho Ján Kozák nenominoval.