Main Content

Opäť klesneme v rebríčku FIFA, ale stále sme vo svetovej špičke

streda, 6. apríl 2016 15:45 | Autor: Filip Chudý

Opäť klesneme v rebríčku FIFA, ale stále sme vo svetovej špičke
Opäť klesneme v rebríčku FIFA, ale stále sme vo svetovej špičke | zdroj: © TASR

Slovenská futbalová reprezentácia po dvoch marcových remízach opäť klesne v rebríčku FIFA. No dobrou správou je to, že hoci nastane v najnovšom vydaní rebríčka náš pokles, stále budeme vo svetovej špičke.

V marcovom vydaní rebríčka FIFA sme si pohoršili o jedno miesto, ale náš aprílový pád bude ešte horší. Podľa prepočtov by sme mali z 26. pozície spadnúť na 32. A hoci je to už trochu ďalej, ako bol náš rekord, ktorým je 14. priečka z minulého roka, stále môžeme právom tvrdiť, že sme v širšej svetovej špičke, keďže práve 32 účastníkov má svetový šampionát.

 

Hlavne domáca bezgólová remíza s Lotyšskom nám veľmi nepomohla, keďže to sa nachádza v rebríčku FIFA až okolo stého miesta, čiže pri prepočte získaných bodov, ktorý sa robí práve na základe aktuálneho umiestnenia, sme dostali menej, ako by sme potrebovali.

 

Nový rebríček FIFA by mal byť zverejnený vo štvrtok, pričom bude mať nového lídra, keď Belgicko vystrieda na čele Argentína. V najlepšej štvorici ešte bude aj Čile a Kolumbia, čiže Juhoameričania majú miernu prevahu. No naozaj len miernu, keďže v top 10 nájdeme od zajtra päť krajín UEFA (okrem Belgicka ešte Nemecko, Španielsko, Portugalsko a Anglicko) a päť štátov CONMEBOL (ešte aj Brazíliu a Uruguaj).

 

Naši súperi na Eure si v najnovšom vydaní rebríčka FIFA tiež pohoršia. Anglicko klesne na 10. miesto, Wales sa prepadne o sedem priečok (24. miesto) a Rusko o štyri (27. miesto).