Main Content

Po reprezentačnej Slováci s trochu zabrzdeným herným dojmom

štvrtok, 7. apríl 2016 07:54 | Autor: Filip Chudý

Po reprezentačnej Slováci s trochu zabrzdeným herným dojmom
Po reprezentačnej Slováci s trochu zabrzdeným herným dojmom | zdroj: © TASR

Slovenskí futbalisti každý týždeň nastupujú v rôznych ligách po celom svete. Do nášho rebríčka sa dostanú iba najlepší, ktorých vyhodnocujeme na základe Šport7.sk indexu, ktorým hodnotíme našich futbalistov. Ktorí hráči sa dostali do nášho rebríčka formy?

10. Michal Ďuriš

 

Oproti minulému týždňu sa prepadol o dve miesta, ale skôr ho trápi asi to, že v ligovom zápase proti Jihlave sa za stavu 1:0 zranil. A hoci jeho zranenie vyzeralo hrozivo, podrobné vyšetrenia ukázali, že členok nemá zlomený, ani v ňom nemá pretrhnuté väzy. Pri ideálnom scenári by sa mohol vrátiť do futbalového kolotoča možno už na konci tohto mesiaca, vďaka čomu by sa ešte stihol rozohrať pred Eurom.

 

9. Jaroslav Mihalík
 


Jeho dobrý výkon v drese 21-tky proti Turecku si všimli aj v klube, preto ho z lavičky opäť nasadili do základnej zostavy. A Slavia Praha tento ťah určite neoľutovala, keďže Mihalík jej pomohol k najtesnejšiemu víťazstvu v pražskom derby na pôde Dukly. Jediný gól stretnutia padol po Mihalíkovom centri a nešťastne si ho strelil člen širšieho kádra našej reprezentácie Lukáš Štetina.

 

8. Marek Hamšík

 


Hamšík sa v rebríčku prepadol o šesť miest, pričom práve na šesť bodov sa zvýšila aj strata Neapola na lídra Serie A. Juventus Turín totiž opäť nezaváhal, no to nebol prípad mužstva spod Vezuvu. Neapol totiž prehral v Udinese 3:1, čo výrazne znížilo jeho šance na titul. Hamšík opäť odohral celý zápas, ale ani on neodvrátil prehru, pričom SSC prišiel ešte aj o vylúčeného Higuaina.

 

7. Albert Rusnák

 


Groningen vyhral zápas po takmer dvoch mesiacoch. Po sérii šiestich ligových prehier sa držitelia Holandského pohára dočkali konečne ligových bodov. Získali ich na pôde ADO Den Haagu, kde zvíťazili najtesnejším rozdielom v pomere 1:0. O jediný gól sa postaral štvrťhodinu pred koncom švédsky kapitán hostí Lindgren. Rusnák odohral 85 minút a po stretnutí sa mohol tešiť so spoluhráčmi.

 

6. Miloš Lačný

 


Aj v prvom zápase po reprezentačnej prestávke pokračoval Lačný vo svojej gólovej sérii. Tentoraz si to odniesla Trnava, keď proti nej upravil na konečných 3:1. Nagy pred koncom poslal dlhú loptu dopredu a Lačný pri nej ukázal svoje prednosti, keď rýchlo dobehol loptu, pretlačil obrancu a umne prehodil brankára. Vďaka tomuto víťazstvu si Ružomberok upevnil pozíciu najlepšieho mužstva jari.

 

5. Matúš Bero

 


Trenčín aj naďalej kráča za obhajobou titulu. Zastaviť ho nedokázali ani Zlaté Moravce, ktoré podali odovzdaný výkon a vzhľadom na pomer striel mohli byť domáci radi aj za prehru 2:0. Bero sa síce teraz do štatistík nezapísal, ale svojím výkonom pomohol k hernej prevahe hostí. O góly AS sa postarali holandskí legionári, keď prvý strelil Koolwijk a pri druhom prihral Van Kessel Schetovi.

 

4. Matúš Kozáčik

 


Náš reprezentačný brankár síce proti Írsku inkasoval dva góly, ale po návrate do klubu si mohol vychutnať ďalšie čisté konto. Vo farbách Plzne nedostal gól už 573 minút. Prekonať ho nedokázali ani zverenci Michala Hippa z Jihlavy. Úradujúci majster vyhral doma 2:0 a keďže Sparta Praha prehrala na pôde Slovácka, Plzeň má v tejto chvíli na čele tabuľky už deväťbodový náskok.

 

3. Ján Ďurica

 


O titul v ruskej lige tvrdo bojuje aj Lokomotiv Moskva. Ten cez víkend hostil Rubin Kazaň a nebezpečného súpera porazil 1:0. Základom víťazstva domácich bola pevná obrana železničiarov na čele s Jánon Ďuricom. Tá dovolila hosťom iba raz vystreliť na bránu. Lokomotiv je aj naďalej na tretej priečke tabuľky, ale jeho strata na prvé miesto je už len trojbodová.

 

2. Ján Mucha

 


Muchova skvelá jar pokračuje aj naďalej. Za výbornou obranou Slovana podáva vysoko kvalitné výkony, pričom čisté konto si udržal aj v reprezentácii. Celkovo stál na jar v bráne vo ôsmich zápasoch a dostal v nich len dva góly, čo dáva skvelý priemer iba 0,25 inkasovaného gólu na zápas. Prekonať ho nedokázali ani hráči Dunajskej Stredy, ktorí si na ňom vylámali zuby vo víkendovom ligovom šlágri.

 

1. Adam Zreľák

 


Hoci sa pomerne výrazne znížil jeho index,aj tak obhájil svoje minulotýždňové víťazstvo,keďže v celkovom sumáre naši futbalisti boli po reprezentačnej prestávke akoby trochu zabrzdení a veľa sa z nich presadiť nedokázalo. Podobné to bolo aj v prípade Zreľáka, ktorý v drese Slovana nenadviazal na skvelý hetrik proti Turecku, pričom nedokázal premeniť ani čisté šance.