Main Content

Tatar je nespokojný. Je mu ľúto Tomáša Jurča

štvrtok, 7. apríl 2016 14:32 | Autor: Dávid Lech

Tatar je nespokojný. Je mu ľúto Tomáša Jurča
Tatar je nespokojný. Je mu ľúto Tomáša Jurča | zdroj: © TASR

Tomáš Tatar je slovenským lídrom produktivity tejto sezóny. Jeho 45 kanadských bodov ale nie je číslo, ktoré by výraznejšie ohúrilo hokejovú verejnosť. Slovenský forward nie je spokojný a ľútosť vyjadril aj nad krajanom a spoluhráčom Tomášom Jurčom.

Tomáš Tatar v aktuálnej sezóne nastúpil do 79 stretnutí, v ktorých si na konto pripísal 45 kanadských bodov za bilanciu 21+24. S 21 presnými zásahmi je druhým najlepším strelcom amerického celku. Napriek tomu nie je so sezónou spokojný. „Hrám trochu menej, čo nie je ideálne, ale podstatné teraz je, aby sme sa prebojovali do vyraďovacích bojov. Samozrejme, som z individuálneho hľadiska trochu smutný, mal som trochu väčšie očakávania, ale úspechy tímu sú na prvom mieste,“ nechal sa počuť v rozhovore pre web nhl.cz.

Tomáš Tatar sa zhruba pred mesiacom pustil do ostrej kritiky nového kouča Jeffa Blashilla, ktorý na lavičke Red Wings v lete vymenil Mikea Babcocka. „Každý tréner má svoje silné a slabé stránky. Súčasný tréner presadzuje trochu iný štýl ako Mike, ktorého štýl bol založený prevažne na hre v obrannom pásme, kde sa sústredil na každý detail, čo sa teraz plne prejavuje na hre Toronta. My sa teraz snažíme hrať trochu inak,“ tentoraz mierne zhodnotil prácu svojho trénera 25-ročný útočník, ktorý na ľade trávi priemerne len 14 minút a 21 sekúnd za zápas.

Práve to môže byť dôvodom poklesu výkonnosti slovenského reprezentanta. Ten nedostáva dostatok dôvery zo strany kouča Detroitu. Ešte horšie je na tom krajan Tomáš Jurčo, ktorý v sezóne nastúpil len do 43 duelov a na ľad sa dostával zhruba na deväť minút. „Tomáš teraz, bohužiaľ, veľa nehrá, čo nie je pre jeho psychiku úplne najlepšie, ale to sa v športe stáva,“ uviedol na adresu svojho spoluhráča.

Detroit v súčasnosti urputne bojuje o účasť v play-off, Tatar sa ale pozerá aj do budúcnosti, v septembri by totiž mal obliecť dres tímu Európy na Svetovom pohári 2016. „Som veľmi hrdý a šťastný, že som sa do tímu Európy dostal, pretože konkurencia bola skutočne nabitá. Každý by chcel mať, samozrejme, svoj tím a reprezentovať svoju krajinu, ale NHL rozhodla inak a my to musíme akceptovať,“ povedal.

Vzápätí sa vyjadril ku skladbe súpisky európskeho výberu: „Myslím, že sa tam nejakí hráči zo Slovenska ešte dodatočne dostanú. Nie je tam zatiaľ Marián Gáborík alebo Martin Marinčin. Myslím si, že sme v tíme Európy hokejovo asi najväčšou krajinou, zároveň ale nemáme toľko hráčov, aby sme mohli poskladať vlastný tím.

V závere rozhovoru webu nhl.cz prezradil, kde ho v lete môžu fanúšikovia nájsť oddychovať. Malo by to byť „obyčajne“ na Slovensku, kde sa teší na rodinu a kamarátov. „Leto si vždy hrozne užívam, pretože tam mám dostatok voľna. Doma je doma, takže ak mám možnosť byť s rodinou, je to super.

Detroit v noci na domácom ľade zdolal jedného zo súperov v boji o play-off z Philadelphie Flyers 3:0 a dva zápasy pred koncom základnej časti v tabuľke figuruje v najlepšej osmičke Východnej konferencie, čo „červeným krídlam“ predbežne zaručuje účasť vo vyraďovacej časti.