Main Content

VIDEO: Dojemné zábery z Winnipegu: Najvernejší fanúšik sa vrátil z nemocnice, v stoji mu tlieskal celý štadión

štvrtok, 7. apríl 2016 14:29 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Dojemné zábery z Winnipegu: Najvernejší fanúšik sa vrátil z nemocnice, v stoji mu tlieskal celý štadión
VIDEO: Dojemné zábery z Winnipegu: Najvernejší fanúšik sa vrátil z nemocnice, v stoji mu tlieskal celý štadión | zdroj: © TASR

V NHL si kluby vždy vážili verných fanúšikov. Jedným z nich je aj 97-ročný fanúšik Winnipegu Jets, ktorý sa stal kultovou postavou tribún v kanadskom meste, za čo si nedávno vyslúžil ohromný potlesk. Uznanie ostatných fanúšikov ho dostalo „do kolien.“

Len Kropioski je azda najvernejším fanúšikom Winnipegu Jets. Od návratu „tryskáčov“ do NHL sledoval každý jeden domáci zápas svojho tímu z miesta pri mantineli. Znenazdajky vo februári zo svojej sedačky zmizol. Po zhruba 2 mesiacoch sa do MTS Centre vrátil a vášniví kanadskí fanúšikovia z toho mali ohromnú radosť.

Veterán z druhej svetovej vojny sa po takmer dvoch mesiacoch opäť objavil na „kocke“ nad ľadovou plochou počas stretnutia Winnipegu Jets. Stalo sa tak po tom, čo sa vrátil z nemocnice, kde bol kvôli zdravotným problémom hospitalizovaný.

Populárnemu „Kroppymu“ zdravie nedovolilo sedieť na tradičnom mieste pri plexiskle. Zvedavé kamery v MTS Centre si ho ale predsa našli. Vyše 15-tisícové publikum vo Winnipegu jednotne vstalo a najvernejšieho fanúšika Jets po jeho comebacku na tribúny odmenilo dlhými búrlivými ováciami.
 


Kropioski publiku mával, posielal pusinky a po krátkom čase sa rozplakal.

97-ročný hokejový fanúšik meria vyše 2,5-hodinú cestu zo svojho bydliska z Kenory v provincii Ontario na domáce stretnutia Winnipegu. „Len nedávno si kúpil lístky na domáce zápasy na 5 rokov dopredu. Nechce sledovať hokejový zápas, ak to nie je duel Jets. Je k organizácii mimoriadne lojálny. Je stále veľmi silný,“ citoval portál thehockeynews.com slová reportéra z Winnipegu Geoffa Kirbysona na adresu takmer 100-ročného dedka.