Main Content

Plzeň našla náhradu za Ďuriša. Angažovala bývalú hviezdu Slovana

štvrtok, 7. apríl 2016 14:54 | Autor: Filip Chudý

Plzeň našla náhradu za Ďuriša. Angažovala bývalú hviezdu Slovana
Plzeň našla náhradu za Ďuriša. Angažovala bývalú hviezdu Slovana | zdroj: © TASR

Najlepší strelec českej najvyššej súťaže Michal Ďuriš sa zranil a keďže zranená je aj jeho útočná dvojička Michael Krmenčík, líder českej ligy musel zareagovať. A voľba padla na donedávna elitného strelca Slovana.

V predminulej sezóne výraznou mierou pomohol Slovanu k titulu český hrotový útočník Pavel Fořt. Ten mal vtedy skvelú bilanciu, keď v 16 ligových zápasoch nazbieral 16 bodov (12+4). Iba polovicu sezóny odohral vtedy preto, že ho počas nej postihla pľúcna embólia. Kým dovtedy strieľal gól za gólom, po návrate bol fyzicky nepripravený, na čom mali podiel aj lieky, ktoré užíval. To sa podpísalo aj pod jeho odchod z klubu počas zimnej prestávky 2014/15.

 

Počas minuloročnej jari pôsobil v Příbrami, kde v šiestich zápasoch strelil jeden gól. No v lete opustil v súčasnosti 32-ročný útočník najvyššiu českú súťaž a zamieril do treťoligových Domažlíc. Tým pomáhal v boji o postup, keď ešte stále je so siedmimi gólmi najlepším strelcom mužstva, lenže tento týždeň prijal opäť ponuku z najvyššej súťaže.

 

A to nie hocijakú, ale angažoval ho rovno úradujúci majster a jasný líder tabuľky z Plzne. Viktoria potrebovala súrne ďalšieho útočníka, keďže Michal Ďuriš a aj jeho útočná dvojička Michael Krmenčík vypadli pre zranenia na niekoľko týždňov a v kádri zostal spomedzi hrotových útočníkov už len Jan Holenda.

Fořt, ktorý je rodákom a aj odchovancom Plzne, sa tak vracia domov. S Plzňou sa dohodol na hosťovaní do konca sezóny.