Main Content

Rusnák sa môže vrátiť do Anglicka, no v hre je aj Taliansko

štvrtok, 7. apríl 2016 15:55 | Autor: Filip Chudý

Rusnák sa môže vrátiť do Anglicka, no v hre je aj Taliansko
Rusnák sa môže vrátiť do Anglicka, no v hre je aj Taliansko | zdroj: © TASR

Krídelník slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Albert Rusnák sa môže vrátiť do Anglicka. Bývalý hráč Manchestru City sa ocitol podľa tamojších médií na nákupnom zozname účastníka Premier League.

Viaceré anglické médiá na čele s The Sun v minulých dňoch informovali, že Albert Rusnák  sa ocitol na nákupnom zozname FC Watford. Španielsky tréner tohto klubu Quique Sanchez Flores podľa anglických zdrojov obdivuje hru mladého slovenského krídelníka a chcel by ho získať do svojho mužstva.

 

Dvadsaťjedenročný odchovanec Košíc to už v Anglicku skúšal. Bol v mládežníckych výberoch Manchestru City, ale za prvé mužstvo si nezahral. Menší priestor dostal na hosťovaniach v Oldhame a Birminghame City. No výraznejšie sa presadil až v Holandsku. Najprv úspešne hosťoval Cambuure, pričom následne ho chcelo kúpiť viacero klubov, ale bitku oňho vyhral Groningen. Tam sa stal už klubovou legendou, keďže výrazne prispel k zisku Holandského pohára, čo je historicky prvá veľká trofej tohto klubu.

 

S Groningenom má kontrakt na ešte dva a pol roka, ale čoraz viac vecí nasvedčuje tomu, že sa táto zmluva nenaplní a Rusnák odíde inde. V Myjave ho počas zápasu 21-tky s Tureckom, v ktorom strelil gól, sledovali kluby Seria A FC Bologna a Atalanta Bergamo, ktoré majú byť spolu s Watfordom na čele radu záujemcov o Rusnáka.