Main Content

K rýchlemu koncu Weissovho nástupcu „pomohol“ aj Tawamba

piatok, 8. apríl 2016 08:50 | Autor: Filip Chudý

K rýchlemu koncu Weissovho nástupcu „pomohol“ aj Tawamba
K rýchlemu koncu Weissovho nástupcu „pomohol“ aj Tawamba | zdroj: © TASR

Kajrat Almaty v krátkom čase opäť vymenil trénera. Weissov nástupca totiž vydržal na lavičke iba štyri zápasy, k čomu svojou troškou prispel aj nám dobre známy Tawamba. Pričom nový tréner Kajratu má určitú spojitosť s Weissom.

Kým Vladimír Weiss vydržal na lavičke Kajratu Almaty tri roky, jeho ruský nástupca Alexander Borodjuk len tri ligové kolá. Bývalý tréner ruskej reprezentácie síce vyhral vo svojom premiérovom zápase na lavičke Kajratu Kazašský superpohár, lenže v troch ligových kolách ani náhodou nedal zabudnúť na výkony a výsledky svojho predchodcu.

 

Dve prehry a jedna remíza s tromi priemernými kazašskými klubmi, z ktorých sa ani jeden nedostal v minulej sezóne do hornej polovice tabuľky, prinútili Borodjuka podať demisiu. Vedenie klubu ho síce ešte prehováralo, aby zostal, ale ten trval na svojom. Údajne sa pre ňu rozhodol už tesne po šokujúcej prehre 2:1 na pôde Uralsku. Tú zhodou okolností mohol odvrátiť Tawamba, ale vo svojom prvom zápase za nový klub po prestupe zo Zlatých Moraviec nepremenil v 83. minúte pokutový kop.

 

Už je známe aj meno nového trénera Kajratu, ktorým sa stal Gruzínec Kachaber Cchdadze, ktorý si počas hráčskej kariéry zahral aj za Manchester City. S Kajratom podpísal zmluvu do konca sezóny. Zaujímavé na celej veci je to, že práve Cchdadzeho nedávno vystriedal na lavičke gruzínskej reprezentácie Weiss.