Main Content

Škandál v zámorskej OHL: Majiteľ klubu dostal exemplárny trest, aký sa len tak nevidí

piatok, 8. apríl 2016 10:19 | Autor: Dávid Lech

Škandál v zámorskej OHL: Majiteľ klubu dostal exemplárny trest, aký sa len tak nevidí
Škandál v zámorskej OHL: Majiteľ klubu dostal exemplárny trest, aký sa len tak nevidí | zdroj: pixabay.com

Ontario Hockey League sa otriasa korupčný škandál. Na vine je celok Flint Firebirds resp. majiteľ klubu Rolf Nilsen, ktorý sa znížil k rodinkársku. Od vedenia ligy dostal exemplárny trest, ktorý sa len tak nevidí.

Rolf Nilsen, majiteľ nováčika OHL z Flint Firebirds, sa postaral v zámorí o obrovský rozruch. Vedenie ligy vydalo pre majiteľa klubu exemplárne tresty po tom, čo porušil podmienky zmluvy, ktorú podpísal 11. novembra 2015.
 
Vedenie OHL vydalo oficiálne vyhlásenie ohľadom trestov za porušenie zmluvy pre majiteľa Rolfa Nilsena. Nilsen dostal exemplárny päťročný dištanc, ktorý mu zakazuje sa priamo či nepriamo podieľať na hokejových operáciách svojho klubu. Okrem iného musí zaplatiť lige pokutu vo výške 250 000 amerických dolárov. Azda najväčším trestom pre nováčika súťaže je prepadnutie prvej voľby v drafte 2016, kedy si Firebirds mali vyberať z celkového tretieho miesta.

Od vzniku klubu Flint Firebirds neustále prenasledujú menšie či väčšie škandály. Nedávno vyplávali na povrch informácie o tom, že v prípade draftovania kanadským klubom by mladí hráči odmietli nastupovať v drese Firebirds. Počas sezóny sa navyše z tímu dvakrát porúčali hlavní tréneri klubu a to len kvôli tomu, že na ľade nedávali dostatok priestoru synátorovi majiteľa Rolfa Nilsena, Hakonovi.

Krátko po tom vedenie ligy zistilo niekoľko iných závažných nezrovnalostí, za ktoré Američana tvrdo potrestali. Po troch rokoch odpykania dištancu sa Nilsen bude môcť voči tomuto rozhodnutiu odvolať a požiadať o zrušenie zvyšku zákazu činnosti.