Main Content

Predĺženia 3 na 3 na MS v hokeji? Takto dopadlo hlasovanie

piatok, 8. apríl 2016 10:17 | Autor: Dávid Lech

Predĺženia 3 na 3 na MS v hokeji? Takto dopadlo hlasovanie
Predĺženia 3 na 3 na MS v hokeji? Takto dopadlo hlasovanie | zdroj: © TASR

Predĺženia 3 proti 3 sa v NHL uchytili. Nad zatraktívnením hry tak premýšľala aj Medzinárodná hokejová federácia IIHF, ktorá podobný formát predĺžení chcela zaviesť na tohtoročných MS v hokeji.

Päťminútový súboj 3 proti 3 o body navyše si v zámorskej profilige našiel obľubu u fanúšikov i samotných hráčov, pre ktorých je podobná hra veľkou zábavou. Nad zmenou formátu predĺženia tak začala uvažovať aj IIHF, ktorý tento nápad predostrela všetkým šestnástim účastníkom tohtoročného svetového šampionátu.

Aby sa tento nápad mohol uskutočniť už na blížiacich sa Majstrovstvách sveta v hokeji 2016 v Rusku, IIHF potrebovalo súhlas všetkých šestnástich účastníkov šampionátu. „Nebola dosiahnutá zhoda. Predĺženia sa na šampionáte v Rusku preto budú hrať tak ako doteraz so štyrmi hráčmi v poli,“ portál hokejonline.com prepísal časť z oficiálneho stanoviska IIHF.

Medzinárodnej federácii sa ale zjavne podobná štruktúra bojov o body navyše zapáčila a nikoho tak neprekvapí, ak túto novinku zavedie od budúceho ročníka.