Main Content

Daily Mail: Mahrez je krok od prestupu do FC Barcelona

piatok, 8. apríl 2016 09:22 | Autor: Jakub Vaverka

Daily Mail: Mahrez je krok od prestupu do FC Barcelona
Daily Mail: Mahrez je krok od prestupu do FC Barcelona | zdroj: © TASR

Alžírsky reprezentant Riyad Mahrez zažíva v anglickom Leicestri City famóznu sezónu a niet divu, že sa o jeho služby zaujíma aj úradujúci víťaz Ligy majstrov FC Barcelona. Odíde Mahrez v lete na Camp Nou?

Leicester City má šesť kôl pred koncom anglickej Premier League na čele súťaže pohodlný sedembodový náskok a veľkú zásluhu na tom má aj alžírsky krídelník Riyad Mahrez. Mahrez vytvoril v prebiehajúcom ročníku skvelý útočný tandem s Jamiem Vardym, z čoho The Foxes ťažia v rozhodujúcich okamihoch končiacej sa sezóny. Alžírčan nastúpil v doterajšom priebehu ročníka dovedna na 33 súťažných zápasov, v ktorých sa do streleckej listiny zapísal sedemnásťkrát a na desať presných zásahov prihral.

O služby 25-ročného francúzskeho rodáka, ktorý si zvolil reprezentovanie krajiny zo severu Afriky, mali svetové veľkokluby veľký záujem už v zimnom prestupovom období, no do celej veci vstúpil kouč Líšok Claudio Ranieri a možný odchod jednej zo svojich najväčších hviezd rázne odmietol. Mahrez je jedným z fundamentálnych pilierov Leicestru a jeho zimný prestup mohol klubu zlomiť väz.

V lete však situácia bude pravdepodobne iná. 179 centimetrov vysoký krídelník síce má na King´s Power Stadium kontrakt až do roku 2019, ale záujem o jeho služby silnie. Obrovský interes má predovšetkým španielsky šampión FC Barcelona. Katalánci sú ochotní za Mahreza zaplatiť nemalé peniaze a Leicester na jeho možnom transfere môže veľmi slušne zarobiť. Navyše, Riyad sa netají tým, že je fanúšikom celku z Camp Nou a rád by jedného dňa v metropole Katalánska hrával.

Anglický denník Daily Mirror informuje, že Mahrezov letný odchod do španielskej Primera División sa veľmi jednoducho môže stať realitou. Pred pár dňami sme mali možnosť čítať správy, že vedenie LCFC sa pomaly pripravuje na odchod niekoľkých svojich opôr, Mahrez by mal byť jednou z nich. Podľa portálu transfermarkt je Alžírčanova prestupová čiastka na úrovni 20 miliónov eur, ale anglický celok by na ňom mohol zarobiť viac ako dvojnásobok tejto sumy.